Quin final de curs més inquietant
Final de curs sense abraçades als companys i amb incerteses per al setembre
Quin final de curs més inquietant
ANÀLISI

Quin final de curs més inquietant

Final de curs sense abraçades als companys i amb incerteses per al setembre

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto32

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Un alumne de l'institut escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula, al juny
Un alumne de l'institut escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula, al juny

Final de curs insòlit. S'han acabat definitivament -ara sí- les classes, i en molt poques escoles s'hi han pogut fer simulacres de comiats presencials. La immensa majoria del milió i mig d'alumnes que ara comencen vacances han tancat el curs a través d'una pantalla, amb el ventilador de l'ordinador a tot drap, sense poder abraçar, córrer o fer capelletes ni amb els companys, ni amb els mestres i monitors. Un comiat, malgrat tot, emotiu, que posa punt final a un trimestre per oblidar: amb els nens a casa, les famílies fent mans i mànigues per fer de professors, de pares i mares, de treballadors i d'individus amb vida pròpia, tot alhora.

Ara comencen tres mesos de vacances d'estiu que s'encadenen amb els tres mesos de confinament i aules tancades. Mig any pràcticament en blanc, que encara ningú sap les seqüeles que deixarà sobre aquesta bossa de milió i mig de persones.

Però, a mes, aquest és un final de curs inquietant, perquè arriba amb molts interrogants encara sobre el que passarà al setembre. El conseller Bargalló garanteix classes presencials, amb grups de fins a 22 alumnes, però hi ha un munt de serrells per concretar. Quants professors es contractaran? Com serà el pati? Com es faran els reforços? Cada grup tindrà un únic tutor o professor per a totes les matèries? Què passarà al menjador? D'on sortiran les aules de més a les escoles més saturades? Com es farà l'atenció individualitzada? Hi haurà extraescolars? I les excursions?

El Departament d'Educació té una feinada de por aquest estiu: cal anar escola per escola, per establir els criteris i marcar les pautes que faran possible tornar a les aules al setembre sense posar en risc la salut de ningú. Un esforç imprescindible perquè no torni a passar que l'escola sigui l'última de les prioritats.

Anar al contingut