On porta aquest afany de protegir la monarquia?

PSOE, PP i Vox tomben el cinquè intent d'investigar el rei Joan Carles al Congrés
On porta aquest afany de protegir la monarquia?
La cinquena tampoc ha estat la bona.

El Congrés dels Diputats no investigarà els negocis de Joan Carles Primer, perquè el PSOE, el PP i Vox ho han impedit. Els socialistes, fent pinça amb la dreta i l'extremadreta per seguir blindant la monarquia. Una corona dins d'un tanc de formigó i recobert de catifes ben desgastades de tantes coses que amaguen a sota. No pensen, ni voten igual tots els socialistes. Els navarresos ho han tingut clar: han fet despenjar el retrat del rei emèrit del Parlament foral i han deixat sols Navarra Suma (on hi ha UPN, PP i Cs).

A diferència del Congrés, la Fiscalia del Tribunal Suprem va claudicar fa uns quants dies i va obrir una investigació arran de les denúncies sobre les comissions per la concessió de l'AVE a la Meca. Això sí: una investigació agafada amb pinces de les celles, perquè només regirarà calaixos a partir del 2014. I aquesta data és, precisament, el puntal que serveix d'excusa als lletrats del Congrés per negar-se un cop més a beneir la Comissió d'Investigació Parlamentària. Segons els lletrats, és impossible dibuixar una línia que separi l'etapa de cap d'estat de la de rei emèrit. Per tant, Joan Carles Primer serà inviolable "in aeternum". I aquest fet, el fet que algú necessiti una protecció tan acurada i sol·lícita només demostra la debilitat que en realitat amaga: no només el rei emèrit, sinó la monarquia com a institució. En aquest afany per protegir-la costi el que costi, els poders de l'Estat estan aconseguint que encara perdi més crèdit.

En ple segle 21, l'estat espanyol perpetua i protegeix un poder hereditari, inviolable i intocable. Una protecció que contradiu el principi fonamental de qualsevol sistema democràtic: el sobirà legítim és el poble.
Anar al contingut