Les persones que passaven pel passeig Marítim miraven encuriosides la platja del Somorrostro desallotjada
Catalunya nit

Més de 24 hores sense platja per una canonada que semblava una bomba

La platja del Somorrostro ha estat tancada tot un dia per un objecte que semblava un artefacte explosiu de la Guerra Civil

Dimecres al migdia els banyistes del Somorrostro es van quedar sense platja per un objecte que es va trobar al fons del mar.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van desallotjar preventivament la platja davant la sospita que es tractés d'un artefacte explosiu de la Guerra Civil. La Guàrdia Civil controlava l'accés per mar.

La Guàrdia Civil ha aplicat petites explosions per intentar retirar el màxim material de la canonada, perillosa per als banyistes (Marta Viana)

El dubte no era infundat, ja que en els últims 30 anys s'han trobat més de 300 explosius a les platges de Barcelona, com granades de mà o projectils d'artilleria, gairebé tots de la Guerra Civil.

Finalment, dos submarinistes de l'Armada espanyola han comprovat dijous a la tarda que no era cap bomba, sinó una canonada metàl·lica amb arestes del mateix material, soterrada al fons del mar i en molt mal estat.

Tot i no ser un objecte explosiu, la Guàrdia Civil ha considerat que era perillós per les arestes metàl·liques. Per això, s'ha decidit aplicar petites explosions a l'entorn de l'objecte per intentar retirar el màxim material possible, i així evitar qualsevol tipus de risc per als banyistes.

La Guàrdia Civil ha aplicat petites explosions per intentar retirar el màxim material de la canonada, perillosa per als banyistes (Marta Viana)

Sobre el material que pugui quedar, se n'informarà l'Ajuntament de Barcelona perquè el retiri quan ho consideri convenient.

Anar al contingut