L'òmicron sigil·losa arriba a Catalunya
Arriba una subvariant d'òmicron (Reuters)
Catalunya nit

L'òmicron sigil·losa arriba a Catalunya

Salut confirma els dos primers casos de la nova subvariant d'òmicron, que sembla encara més contagiosa però no més greu

RedaccióActualitzat
TEMA:
Covid-19

Aquesta nova subvariant de la covid, anomenada també BA.2, ja està tenint molta incidència en països com Dinamarca i el Regne Unit.

D'acord amb els primers indicis, és més transmissible però no pas més perillosa, segons el que ha explicat la secretària de Salut Púlica, Carmen Cabezas:

"Encara no tenim del tot les dades confirmades però podria ser que en tinguéssim un o dos casos, falta confirmar-ho. Però el que seria normal és que si s'ha detectat en 40 països de l'entorn, si no la tenim ara la tindrem la setmana que ve o la següent, però no implica res diferent a la situació que ja tenim ara."

La situació a les UCI

Segons dades del Departament de Salut, una tercera part dels ingressats a les UCI no s'havien vacunat, tot i que els no vacunats amb la pauta completa només són un 20% de la població.
 

En el cas dels pacients infectats de la variant òmicron, representen el 25% dels ingressats a les unitats de cures intensives. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha explicat que, majoritàriament, són persones no vacunades o amb una altra patologia:

"Encara es fa més palesa aquesta diferència (entre vacunats i no vacunats) en la tipologia del pacient greu. El pacient greu d'òmicron ingressat, en un 85% del casos, no està vacunat, és immunodeprimit o té una altra comorbiditat severa."

Canvis en el recompte de dades

Craywinckel també ha avançat que en els pròxims dies el nombre d'ingressats per covid a les UCI baixarà, perquè es canviarà la manera de compatibilitzar-los per fer que les dades siguin més precises.

El 30% dels ingressats a les UCI no estan vacunats

Es diferenciarà entre els qui hi són a causa de la covid, i els que hi ingressen per una altra patologia i se'ls detecta que tenen covid.

Per exemple, si algú ingressa per un infart i a l'hospital se li detecta que té covid, no comptarà com a malalt per covid a l'UCI, sinó que serà un malalt a l'UCI amb covid.

ARXIVAT A:
Covid-19
Anar al contingut