23 municipis hauran de tenir zona de baixes emissions
Catalunya Nit

Els vehicles amb etiqueta groga, permesos a la zona de baixes emissions el 2022

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ho ha aclarit justament l'endemà que l'Organització Mundial de la Salut recomanés endurir els límits de contaminació

TEMA:
Contaminació

Els vehicles amb etiqueta groga de la DGT, la B, podran circular finalment per la zona de baixes emissions de Barcelona durant tot l'any que ve.

Així ho ha aclarit l'Àrea Metropolitana de Barcelona després que hi haguessin informacions que suggerien el contrari, segons constava en alguns documents.

Aquest aclariment arriba justament l'endemà que l'Organització Mundial de la Salut recomanés endurir els límits de contaminació de l'aire.

 

El director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB, Carles Conill, explica l'argument de la decisió.

Afirma que són conscients de la necessitat de millorar la salut, però recorda que la nova Llei de canvi climàtic del govern espanyol obligarà totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes.

Carles Conill explica que, quan estiguin fetes les zones als municipis que correspon, a partir de l'any 2023, entre tots establiran noves mesures. Per tant, s'esperen a fer noves restriccions.

"Hem d'acordar quin és el calendari i quin és el ritme, i hem explicar a la població els passos que s'han d'anar fent. Però el missatge a la població és que no es fará aquest 2022."

El directiu de l'AMB ha remarcat que la zona de baixes emissions de l'àrea metropolitana serà la referència del que es farà a la resta de ciutats.

Però precisament perquè la zona de Barcelona serà un referent, els crítics amb la mesura reclamen més contundència.

La zona de baixes emissions va començar al gener
La zona de baixes emissions va començar al gener (ccma)

Els crítics amb la decisió

El president de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Adrià Ramírez, reconeix la bona qualitat tècnica de la zona restringida de l'àrea metropolitana, però considera que les autoritats haurien hagut de limitar el pas als vehicles amb etiqueta groga per marcar camí.

"Ens sembla una oportunitat perduda i una mala notícia. Falta valentia per plantejar solucions i fer-ho aviat. Als governants els demanem que siguin valents i tirin endavant."

També s'ha anunciat que els autobusos i autocars sense distintiu ambiental podran circular per la zona de baixes emissions, però només fins al 30 de juny.

Aquesta zona inclou els municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cornellà i Esplugues de Llobregat. Amb la decisió d'ara, els vehicles amb etiqueta groga podran circular-hi tal com fan els que tenen les etiquetes Zero emissions, Eco i verda.

ARXIVAT A:
Contaminació ZBE Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut