CATALUNYA NIT

El videojoc en català que ha fet història

"Endling - Extinction is forever", de Herobeat Studios, és el primer videojoc que guanya el Premi Ciutat de Barcelona d'audiovisuals i cultura digital

En un món postapocalíptic, una guineu ha de mantenir amb vida els seus cadells, els últims supervivents de l'espècie. Aquest és l'argument d'"Endling - Extinction is forever", de Herobeat Studios, una perla audiovisual a mig camí entre el joc en 3D i el 2D amb un aspecte de dibuix fet a mà. 

Es tracta del primer videojoc de la història que ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d'audiovisuals i cultura digital. I el segon joc català que ha rebut una nominació als Game Awards, els Oscars dels videojocs, en la categoria de jocs amb impacte. Un guardó que el 2019 ja va guanyar "Gris", de Nomada Studio, amb dissenys de l'il·lustrador Conrad Rosset. 

El joc de Herobeat Studios també ha recollit el Premi Saga de videojocs en català i cinc premis DeVuego, que guardonen la indústria espanyola de videojocs: millor joc, millor disseny, millor so, millor música i millor producció.

Què té d'especial el videojoc? 

La importància de l'elecció de la paleta de colors a "Endling - Extinction is forever" és vital per transmetre emoció als jugadors, segons explica el cofundador de Herobeat Studios, Javier Ramello: 

"Tens la família de les guineus, que són superbonics i de colors molt vius i alegres. I després tens l'entorn, que és tot blau, fred, trist, de tons grisos... Hi ha un estudi del color per representar cadascun d'aquests sentiments. Ets dins del cau de la guineu i tot són colors càlids i surts i és tot el contrari, sents una desesperança d'estar en un món que s'està destruint." 

Un moment del videojoc "Endling - Extinction is forever" (Herobeat Studios)

El cas de "The last of us": la crisi climàtica als videojocs

"Endling - Extinction is forever" arrenca en un incendi i, mentre intentem escapar, ens creuem amb els animals que fugen i moren víctimes del foc. La guineu que protagonitza el joc ha de protegir i alimentar els seus tres cadells en un món contaminat i que els humans van destruint a poc a poc.

I és que, com apunta Ramello, els jocs que tenen l'emergència climàtica o una crisi mediambiental de rerefons són cada vegada més nombrosos: 

"Fins i tot els de zombies han canviat. Hi ha "The last of us", que parla del canvi climàtic i de com un augment de temperatura pot afectar els humans i convertir-los en zombies. És cert que hi ha una tendència a parlar d'aquests temes perquè és una cosa que ens preocupa a tots. És d'interès global i en tota història empatitzes més si creus que és alguna cosa que pot passar. I això és el que intentem nosatres."

The Last of Us primera part
Imatge de "The last of us" primera part (Sony)

Tot això respon, segons Ramello, al fet que la indústria del videojoc va madurant i ampliant el seu públic: 

"Fa 30 anys, els videojocs estaven totalment enfocats als nens perquè eren el públic objectiu. Però resulta que aquests nens hem crescut i continuem consumint videojocs. Ara el públic objectiu s'ha ampliat, pots tractar temes adults, que li importin a una generació diferent, i qui sap si d'aquí 50 anys estarem explicant històries que els interessaran a la gent gran."

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut