Les Grands Buffets és un bufet lliure amb productes de luxe
Catalunya nit

El restaurant francès que atrau prop de 50.000 catalans l'any es traslladarà per continuar creixent

Carcassona o Besiers es disputen acollir Les Grands Buffets en un termini de 4 o 5 anys, amb ampliació inclosa

Fa temps que el restaurant Les Grands Buffets de Narbona és més que conegut entre els amants de la gastronomia. És el restaurant que més factura de tot França (més de 20 milions d'euros) i atreu cada any 370.000 comensals, prop de 50.000 dels quals són catalans.

En l'última dècada, aquest bufet lliure amb productes de luxe de la tradició gastronòmica francesa s'ha convertit en un dels grans atractius turístics de la regió del Llenguadoc. En un termini de 4 o 5 anys, canviarà d'ubicació a Carcassona o Besiers amb ampliació inclosa.  

El fundador de Les Grands Buffets, Louis Privat

Per què triomfa entre els catalans? 

El fundador de Les Grands Buffets, Louis Privat, explica a Catalunya Ràdio que està convençut que els seguidors catalans del seu bufet faran sense problemes els 40 o 50 quilòmetres més de ruta que hi haurà fins a una de les dues ciutats que es disputen el seu projecte faraònic: 

"Treballem per trobar una altra ubicació on oferir una experiència encara més completa: volem obrir un hotel de gran luxe però assequible i un restaurant com el que portem actualment, però complementat amb una gran botiga o mercat amb tota la gamma dels nostres productes." 

A la seu actual, el temps d'espera per fer una reserva és d'uns set mesos. Segons Privat, el seu negoci té tant d'èxit a Catalunya per una combinació de diversos factors: 

"Té a veure amb l'interès del públic català per la cuina francesa, per la tradició, per la gastronomia... Però, a més, oferim llagostes, foie gras, i el rècord Guinness amb el major expositor de formatges del món." 

Les Grands Buffets té el rècord Guinness amb l'expositor més gran de formatges del món

Una cascada de llamàntols

La clau de l'èxit internacional d'aquest local és que la seva proposta de cuina clàssica francesa s'ofereix a dojo, gràcies al format de bufet lliure, amb un preu assequible (uns 53 euros) que atreu públics massius.

Entre altres coses, ofereixen una cascada de llamàntols, safates a vessar d'ostres, un expositor amb més de cent formatges francesos i de tot Europa i un altre amb pernil a talls, una "rotisserie" on fan al moment tota mena de carns i aviram rostit o a la brasa, cassoles plenes de guisats típicament francesos, una font de xocolata, una gelateria artesanal...

El fundador de Les Grands Buffets, Louis Privat, en un dels salons del restaurant

Tot això en un ambient clàssic de palau francès, amb salons daurats farcits d'antiguitats i canelobres. Això sí, situat en un edifici de polígon industrial, en una humil rotonda als afores de Narbona.

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut