El coronavirus, imparable
Xifra rècord de contagis per Covid-19 en un sol dia arreu del planeta: 183.000 casos en només 24 hores
El coronavirus, imparable
ANÀLISI

El coronavirus, imparable

Xifra rècord de contagis per Covid-19 en un sol dia arreu del planeta: 183.000 casos en només 24 hores

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto32

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
El coronavirus, imparable

És el primer cop des que va declarar la pandèmia mundial que el virus infecta tantes persones en tan poc temps. Per tant, el balanç és pitjor ara que fa tres, dos i un mesos.

Una alerta claríssima de l'OMS: l'expansió del coronavirus s'accelera. El contrast d'aquest missatge amb la realitat que podem comprovar ara mateix als carrers i a les cases de Catalunya és aclaparador.

Aquí "es pot fer de tot". Ens movem en el camp de les recomanacions i tornem a acostumar la vista a imatges de cada cop més gent aplegada en un espai: un parc, una platja, una plaça o la terrassa d'un bar. El contrast amb el panorama que retraten les dades de l'OMS és abismal... i el que és pitjor: la incertesa que acompanya des del primer moment aquesta pandèmia: no queda clar si l'augment de casos és perquè es fan més proves o perquè el desconfinament comença a passar factura.

El que segur que passarà factura serà la politizació d'aquesta crisi. Que no és només sanitària, sinó social i econòmica.

La màxima autoritat sanitària mundial clama perquè els governs deixin de banda les rivalitats partidistes, els interessos, i sumin esforços per un objectiu que és compartit, que hauria de ser transversal també en qüestions de geopolítica. Però un cop més, la realitat dibuixa una contradicció colossal: qui demana que no es polititzi la pandèmia és l'organisme que ha servit de cap de turc a Donald Trump, més preocupat per les eleccions del novembre que per les xifres de contagis i morts per coronavirus als Estats Units, que fan feredat.

El coronavirus, doncs, que continua campant descontrolat. De la mà d'altres pandèmies, com la de la irresponsabilitat i la falta de solidaritat.

Anar al contingut