Martha Argerich (Foto: Adriano Heitman)
Martha Argerich (Foto: Adriano Heitman)
Divendres 10 de gener, a les 20.00

Martha Argerich i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya des de Hannover

El divendres 10 de gener, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb la històrica Kuppelsaal del Centre de Congressos de Hannover, per retransmetre en directe el concert d'any nou de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, amb la prestigiosa pianista argentina Martha Argerich, la jove pianista alemanya d'origen coreà Shin-Heae Kang i tots sota la batuta del britànic Andrew Manze. Interpretaran obres de Francis Poulenc, Richard Strauss i Maurice Ravel. Els comentaris de la retransmissió, els farà Eulàlia Benito

Molts aficionats a la música de Hannover, capital de la Baixa Saxònia i una de les ciutats més importants d'Alemanya, esperen amb expectació el concert d'any nou de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya. Enguany, aquesta cita comptarà amb una convidada d'excepció, la pianista Martha Argerich, una autèntica llegenda del piano. Ja fa més de 60 anys que la pianista argentina es passeja pels escenaris més importants del món. Els seus concerts inspiren pel seu virtuosisme i temperament. En repetides ocasions actua acompanyada de joves talents, com en aquest cas al costat de la pianista alemanya d'ascendència coreana Shin-Heae Kang, que es va formar a la mateixa ciutat de Hannover. Plegades interpretaran el Concert per a dos pianos i orquestra en re m, FP 61, de Francis Poulenc. Una obra que pel seu tarannà s'escau perfectament amb l'inici de l'any. El concert continuarà amb la suite de l'òpera "El cavaller de la rosa", de Richard Strauss, i dos "hits" orquestrals de Maurice Ravel, el poema de dansa "La Valse" i l'indestructible "Boléro", que ajudaran a crear el clima perfecte. Com és habitual, el britànic Andrew Manze, director principal de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, serà l'encarregat de dirigir aquest concert tan especial.

De manera que no canvia res al programa. L'únic que ha canviat és la ubicació del concert, que finalment es farà a la històrica Kuppelsaal del Centre de Congressos de Hannover. El Grand Studio de la Ràdio del Nord d'Alemanya, a Hannover, on s'havia de fer el concert finalment no es reobrirà el divendres 10 de gener del 2020, tal com estava previst. La inauguració de les obres de remodelació d'aquesta gran sala de concerts, centre de transmissions de l'NDR, s'endarrerirà fins a finals de gener del 2020. Des del mes de juliol s'estan realitzant millores acústiques a la sala que proporcionaran unes condicions de rendiment òptimes per a diferents estils i tipus de repertori.

La gravació del directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

Anar al contingut