Lianna Haroutounian © A. Bofill
Lianna Haroutounian © A. Bofill
Dissabte 19 de gener, a les 20.00

"Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, des del Gran Teatre del Liceu

El dissabte 19 de gener, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Gran Teatre del Liceu per transmetre en directe l'òpera "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, amb les veus de Lianna Haroutounian, Ana Ibarra i Mercedes Gancedo, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Giampaolo Bisanti. La producció d'aquesta òpera forma part de la temporada 2018/2019 del Liceu. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social de La Caixa, els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

Torna al Gran Teatre del Liceu la lloada producció de Moshe Leiser i Patrice Caurier de "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, que és una de les obres mestres del verisme italià. Produïda pel Gran Teatre del Liceu i la Royal Opera House-Covent Garden, de Londres, l'òpera va aconseguir un gran èxit el 2006 i el 2013, i ara torna al coliseu de la Rambla sota la batuta del mestre Giampaolo Bisanti i amb la reposició de Gilles Rico.

A la funció del dia 19 de gener podrem sentir les veus de l'aclamada soprano armènia Lianna Haroutounian amb el seu debut al Liceu en el paper de Cio-Cio San, la mezzosoprano Ana Ibarra en el paper de Suzuki i el tenor Jorge de León, que donarà vida al tinent nord-americà Pinkerton, que acaba trencant el cor de la geisha.

Amb música de Giacomo Puccini i llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en l'obra teatral homònima de David Belasco, "Madama Butterfly" es va estrenar a la Scala de Milà el 17 de febrer del 1904. Davant del fracàs que va recollir, Puccini en va fer una nova versió, que es va estrenar al Gran Teatre de Brescia el 28 de maig del 1904, i ja va aconseguir un gran èxit. Està considerada una de les obres mestres del compositor italià i continua sent de les seves òperes més representades arreu del món. Ambientada a Nagasaki, explica la tràgica història de Cio-Cio San, més coneguda com a Madama Butterfly, que és seduïda per un oficial de la marina nord-americana, Pinkerton, que es casa amb ella segons una llei japonesa que li permet repudiar-la i tornar al seu país. "Madama Butterfly" es va estrenar a Barcelona al Teatre del Bosc, el 1907 i el 1909, es va estrenar al Gran Teatre del Liceu. Des d'aleshores se n'han fet 178 representacions al coliseu de la Rambla i l'última vegada que es va poder veure al Liceu va ser el juliol del 2013.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.
Anar al contingut