BBC Proms
BBC Proms
Dimarts 20 d'agost, a les 20.30

L'Orfeó Català i el Cor Jove de l'Orfeó Català als Proms de la BBC de Londres

Dimarts 20 d'agost, Catalunya Música connectarà amb el Royal Albert Hall per transmetre el concert que hi faran l'Orfeó Català, el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor de la Simfònica de Londres i l'Orquestra Simfònica de Londres, sota la direcció de Simon Rattle. Interpretaran obres de William Walton, Charles Koechlin i Edgar Varèse. Els comentaris de la transmissió, els farà Eulàlia Benito.

Més de vuitanta concerts omplen la vida musical londinenca durant els mesos d'estiu. Una trobada espectacular dels millors intèrprets en els concerts dels Proms, o BBC Proms. El dia 20 d'agost se celebra el concert número quaranta-quatre, en el qual participarà l'Orfeó Català i el seu Cor Jove: oferiran al públic assistent l'oratori "Belshazzar's Feast", de William Walton.

El director anglès Simon Rattle dirigirà l'espectacle musical, un dels grans oratoris anglesos, estrenat el 8 d'octubre de 1931 al Festival de Leeds i dedicat al polifacètic Lord Berners. Aquesta gran peça coral de Walton arriba amb un conjunt coral format per 300 cantaires: els de l'Orfeó Català, els del Cor Jove i el Cor de la Simfònica de Londres. Tots ells amb l'Orquestra Simfònica de Londres i, com a solista, el baríton canadenc Gerald Finley. L'audició d'aquesta obra anirà precedida, a la primera part, de dues obres: "Les bandar-log", de Charles Koechlin, i la versió original de l'obra "Amériques", d'Edgar Varèse.

El cicle de concerts dels Proms té una trajectòria històrica i de prestigi, que va començar el 1895. El primer concert es va fer a la Queen's Hall de Londres. Des del 1941, el seu escenari principal és l'Auditorium de la Royal Albert Hall, que disposa de més de 5.000 seients. Més que un cicle, els Proms són la gran festa musical estiuenca de Londres. D'aquest concert en faran la connexió en directe o en diferit una bona mostra d'emissores europees a través de la UER (Unió Europea de Radiodifusió).

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut