Mireia Tarragó
Mireia Tarragó
Dijous 19 de novembre, a les 20.00

La soprano tarragonina Mireia Tarragó, Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau 2020

El Premi Catalunya Música, que l'emissora de Catalunya Ràdio atorga dins el cicle El Primer Palau, ha estat concedit enguany a la soprano tarragonina Mireia Tarragó. El concert de clausura es farà el dijous 19 de novembre, a les 20.00, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, a porta tancada, i serà retransmès en directe per Catalunya Música

La soprano tarragonina Mireia Tarragó ha estat guardonada amb el Premi Catalunya Música, concedit per l'emissora de ràdio per setè any consecutiu, que consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional amb un repertori escollit per la guanyadora i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

El jurat encarregat dels premis corresponents a la vint-i-cinquena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau, format per Marta Mathéu, Salvador Brotons, Enrique Bagaría, Jordán Tejedor i Raimon Colomer, ha acordat atorgar també el Premi El Primer Palau 2020 a la violista madrilenya Cristina Cordero. El jurat destaca "la solvència musical i interpretativa amb què va defensar un programa compromès, per la qualitat del seu so i el talent demostrat, que fan albirar una carrera amb molt de futur".

A més, el jurat també ha decidit concedir el segon premi al violinista barceloní Miquel Muñiz, del qual destaca "la seguretat mostrada, la qualitat del seu so i l'entusiasme interpretatiu, que mostren un talent indubtable i amb una projecció de futur indiscutible". El Premi de la Crítica ha recaigut en la violoncel·lista granollerina Mariona Camats per la "bellesa del seu so i la sensibilitat demostrada en el concert".

Finalment, el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d'obra d'autor català, que consisteix en la participació al circuit Xarxa de Músiques, ha estat concedit a la flautista de Zamora Gala Kossakowski.

El lliurament de premis i el concert de clausura del cicle El Primer Palau 2020 es farà el dijous 19 de novembre, a les 20.00, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, a porta tancada a causa de les darreres mesures establertes per a la contenció de la Covid.

L'acte serà presentat pel periodista de Catalunya Música Albert Torrens i es podrà seguir en directe per "streaming" a través de la plataforma www.palaudigital.cat. Serà un concert en el qual participarà el guanyador de l'edició passada del cicle, el guitarrista canari Luis Alejandro García Pérez, que actuarà al costat de l'Orquestra Simfònica del Vallès i sota la direcció de Xavier Puig per oferir el "Concierto de Aranjuez", de Joaquín Rodrigo. Aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música i comentat per Albert Torrens.

Anar al contingut