Malin Byström
Malin Byström
Divendres 29 de març, a les 19.00 h

La soprano Malin Byström i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca des d'Estocolm

El divendres 29 de març, a les 19.00, Catalunya Música connectarà amb el Berwaldhallen d'Estocolm per oferir en directe el concert de la soprano Malin Byström i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per John Wilson, amb obres de Johann Strauss fill, Richard Strauss i Erich Wolfgang Korngold. És un dels concerts més destacats de la temporada de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca. Els comentaris de la transmissió, els farà Maria Montes.

L'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca torna a convidar el prestigiós director anglès John Wilson perquè condueixi el concert que tindrà com a solista l'aclamada soprano sueca Malin Byström, que ja és de les cantants de més fama internacional i que recentment ha guanyat el premi de millor cantant als Internacional Opera Awards 2018. En el concert del 29 de març al Berwaldhallen d'Estocolm, Malin Byström interpretarà els "Quatre últims lieder" que Richard Strauss va compondre el 1948, just un any abans de morir, a partir de poemes de Hermann Hesse i Joseph von Eichendorff.

La resta d'obres de la vetllada seran de Johann Strauss Fill i Erich Wolfgang Korngold. De Strauss Fill s'interpretarà el "Vals de l'emperador" op. 437,  que és dels seus valsos més famosos i interpretats. Originalment es titulava "Mà a mà" i el va compondre l'agost del 1888 amb motiu de la visita que l'emperador Guillem II d'Alemanya va fer a Francesc Josep I d'Àustria. Finalment però, l'editor Fritz Simrock li va donar el nom de "Vals de l'emperador", com se'l coneix avui dia, i es va estrenar a Berlín el 21 d'octubre del 1889.

El concert també inclourà la Simfonia en Fa sostingut major op. 40 que Korngold va compondre entre el 1946 i el 1952, quan ja vivia als Estats Units i feia dos anys que tenia la nacionalitat nord-americana, i la va dedicar a la memòria de Franklin Delano Roosevelt, el 32è president dels Estats Units, que havia mort l'any 1945.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut