Jordi Savall ©David Iganaszweski
Jordi Savall ©David Iganaszweski
Dimarts 16 d'abril, a les 20.00

La "Passió segons Sant Mateu" dirigida per Jordi Savall

Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, la "Passió segons Sant Mateu" BWV 244 de Johann Sebastian Bach, en la versió del Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb diversos solistes vocals, dirigits per Jordi Savall. Aquest concert forma part de la temporada de música antiga de L'Auditori, del cicle "El so original" i també de la temporada Euroràdio de la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Per això, a més de Catalunya Música, també el transmetran en directe la Radiotelevisió Nacional d'Islàndia, la Ràdio Danesa i la Ràdio Romanesa i, en diferit, la Radiotelevisió Eslovena, la Ràdio Austríaca i la Radiotelevisió Portuguesa i la Radiotelevisió de Lituània. Els comentaris de la transmissió els farà Maria Montes.

Després d'haver presentat el març de l'any passat a L'Auditori la seva reconstrucció de la "Passió segons Sant Marc" BWV 247 de Johann Sebastian Bach, Jordi Savall ara oferirà una relectura de la cèlebre "Passió segons Sant Mateu" BWV 244 del compositor barroc alemany i que escenifica el sofriment i la mort de Crist segons l'Evangeli de Sant Mateu a partir de la partitura autògrafa feta l'any 1736, en la que Bach va integrar importants modificacions al manuscrit de la segona versió del 1729, perquè la partitura original de la primera interpretació del 1727 es va perdre. Sota la direcció del mestre Savall reviurem el diàleg musical infinit entre les veus i els instruments, com les paraules sacramentals de Crist que ofereix el calze als seus deixebles i també la flagel·lació de Crist.

Els principals solistes vocals d'aquest concert seran el tenor Florian Sievers, que interpretarà el paper de l'Evangelista, el baríton Matthias Winckhler que serà Jesús, el baríton Marc Mauillon, interpretarà el paper de Judes, el baríton Marco Scavazza serà Sant Pere i el baix Markus Volpert, interpretarà el paper de Ponç Pilat.   

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut