Frank Peter Zimmermann
Frank Peter Zimmermann
Dijous 13 de juny, a les 20.00

Frank Peter Zimmermann i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya des de Hannover

El dijous 13 de juny, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Grand Studio de la Ràdio del Nord d'Alemanya, a Hannover, per retransmetre en directe el concert de cloenda de la temporada l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, amb el prestigiós violinista alemany Frank Peter Zimmermann i sota la batuta del britànic Andrew Manze. Interpretaran obres de Bedrich Smetana, Bohuslav Martinu i Wolfgang Amadeus Mozart. Els comentaris de la retransmissió els farà Francesca Masclans

Quan parlem dels grans violinistes del nostre temps, el nom de Frank Peter Zimmermann és un dels indispensables. Un artista que no té el glamur de les grans estrelles internacionals i sovint defuig el focus mediàtic, però que té una profunditat interpretativa i una seriositat musical inusitada. En les seves gairebé quatre dècades de carrera musical als escenaris més prestigiosos de tot el món, Zimmermann ha interpretat tots els grans concerts per a violí que s'han escrit, uns quants al costat de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya.

El plat fort del concert de cloenda de la temporada és, doncs, l'esperat retrobament del violinista Frank Peter Zimmermann amb la prestigiosa orquestra alemanya. Plegats interpretaran el Concert per a violí i orquestra n. 2 en sol m H. 293 del compositor txec Bohuslav Martinu. Una obra que s'interpreta molt poc a les sales de concert.

Amb una trentena d'obres, la contribució de Martinu al gènere del concert és sens dubte  insuperable, després de Mozart. Va escriure dos concerts per a violí. Precisament, el segon, el va compondre durant el seu exili als Estats Units l'any 1943.  És una de les seves obres més encomanadisses, molt més líric que el primer, ballable i equilibrat en tots els sentits.

A més del segon concert per a violí de Martinu, el britànic Andrew Manze i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio del Nord d'Alemanya, de la qual és el director titular des de la temporada 2014-2015, tot resseguint l'eix temàtic del simfonisme txec, interpretaran  dues celebres partitures de Bedrich Smetana: "El Moldava", poema simfònic n. 2 del cicle "La meva pàtria" i l'Obertura de l'òpera "La núvia venuda". Posarà el punt final a la vetllada la simfonia de Mozart predilecta del públic txec, la Simfonia n. 38 en Re "Praga", KV 504.

La gravació del directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut