Xavier Cazeneuve
Xavier Cazeneuve
Diumenge, 9 de juny, a les 13.00

El programa "El violí vermell" arriba al número 500

El programa de música de cinema de Catalunya Música "El violí vermell", amb Xavier Cazeneuve, arriba a l'emissió número 500 amb l'especial "El violí vermell, un programa de tota una vida", que reunirà cinc oients pels quals el programa ha estat present en algun moment de la seva vida.

"El violí vermell", amb Xavier Cazeneuve, es va començar a emetre el 2 d'abril del 2008 i des d'aleshores ha format part de la programació de Catalunya Música de manera ininterrompuda. Després de més d'onze temporades en antena, el programa setmanal de música de cinema arriba al programa 500 i és un dels programes de més llarga trajectòria de la graella actual de l'emissora.

En aquests anys, Cazeneuve ha proposat, amb un estil proper i sovint didàctic, 500 maneres de mirar i de sentir la música cinematogràfica, entenent-la com una forma d'expressió artística de gran qualitat i poder emocional, ja sigui repassant la carrera cinematogràfica d'un compositor o bé explicant una pel·lícula a través de la seva banda sonora. Cazeneuve afirma que "la manca d'imatges és el més gran aliat del programa. El poder evocador, únic, de la ràdio, permet explicar una pel·lícula només a través de la paraula i de la música i fer-la reviure com cap altre mitjà no pot fer. És una gran satisfacció quan els oients ens diuen que després de sentir el programa tenen ganes de veure la pel·lícula de què hem parlat i posat música."

Aquest diumenge, 9 de juny, a les 13.00, tindrà lloc l'especial "El violí vermell, un programa de tota una vida" amb cinc persones per a les quals el programa ha estat present en alguna etapa de les seves vides i que faran una proposta d'audició musical per compartir amb l'audiència. Totes juntes, i algunes més, configuraran el conjunt d'audicions musicals d'aquest "violí vermell" especial. Xavier Cazeneuve diu que "molts de nosaltres hem tingut programes de ràdio que ens han acompanyat en algun període o altre de les nostres vides; programes que formen de la nostra memòria i dels quals guardem un record tendre i agraït. Després de 500 programes i més d'onze anys en antena, m'agrada pensar que algun dia algú recordarà de sobte, amb un somriure, aquell programa de música de cinema que escoltava a Catalunya Música."

"El violí vermell" s'emet els diumenges, de 13.00 a 14.00, a Catalunya Música.

catmusica.cat/violivermell

facebook/violivermell

twitter/violivermell

Anar al contingut