El Cor de Noies de l'Orfeó Català arriba a la final del concurs Let the Peoples Sing de la UER 2019
Per primera vegada en la història, la final del certamen se celebrarà a l'estat espanyol i Catalunya Música en serà l'emissora amfitriona
El Cor de Noies de l'Orfeó Català arriba a la final del concurs Let the Peoples Sing de la UER 2019
Unió Europea de Radiodifusió

El Cor de Noies de l'Orfeó Català arriba a la final del concurs Let the Peoples Sing de la UER 2019

Per primera vegada en la història, la final del certamen se celebrarà a l'estat espanyol i Catalunya Música en serà l'emissora amfitriona

Cor de Noies de l'Orfeó Català
Cor de Noies de l'Orfeó Català

El Cor de Noies de l'Orfeó Català, presentat per Catalunya Música per participar al concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing, que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER), ha estat un dels cors seleccionats per passar a la final del certamen, que es farà al Palau de la Música Catalana, el 13 d'octubre del 2019. Catalunya Música i TV3 transmetran aquest concert en directe. Les semifinals del certamen es van fer els dies 10 i 11 de desembre a la seu de la Radiotelevisió Suïssa de Lausana i s'hi van presentar 17 cors de 13 països, entre els quals el Cor de Noies de l'Orfeó Català, que ha passat a la final i que competirà en la categoria de cors infantils i joves per endur-se el premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl, que el convertiria en la millor formació coral amateur d'Europa.

El concurs coral Let the Peoples Sing de la UER és un certamen creat l'any 1961 per la Corporació Britànica de Radiodifusió (BBC), que està adreçat a cors amateurs i que se celebra, cada dos anys, en una ciutat diferent d'Europa. El 2019, per primera vegada en la història es farà a l'estat espanyol, concretament a Barcelona. Catalunya Música ha estat seleccionada per ser l'emissora amfitriona del concurs i en transmetrà en directe la final, que serà al Palau de la Música Catalana, que ha estat seleccionat perquè és l'única sala de concerts registrada com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

La final serà un esdeveniment multimèdia, perquè Catalunya Música la transmetrà en directe a través de la xarxa d'emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió, i per tant, serà seguida per milions d'oients d'Europa i d'arreu del món. Els cors amateurs que participen en el concurs Let the Peoples Sing presenten els seus enregistraments radiofònics a través de les emissores d'arreu del món que són membres de la UER o bé hi estan associades. Les formacions corals competeixen presentant-se a una de les tres categories del certamen: cors infantils i joves, cors adults i una categoria oberta.

El Cor de Noies de l'Orfeó Català, que dirigeix Buia Reixach i Feixes, té a les seves files una trentena de cantaires que tenen entre 16 i 25 anys, que exploren les possibilitats sonores de les seves veus amb un treball setmanal tant de formació vocal com d'assajos. Des de l'inici, el Cor de Noies de l'Orfeó Català obre les portes a les seves cantaires a treballar un repertori exclusivament creat per a cors de veus blanques. És una experiència molt enriquidora per a l'Escola Coral de l'Orfeó Català, perquè dona l'oportunitat a les cantaires que deixen el Cor Infantil de completar la seva educació coral en un cor per a noies.

La frescor, ductilitat i tendresa de les seves veus dona un so atractiu i especial a tots els seus concerts. Però el treball del cor va més enllà de l'àmbit vocal, perquè sempre s'endinsa amb èxit en noves experiències que exploren altres àmbits, com la incorporació d'elements escènics. Les intèrprets assumeixen aquest repte amb il·lusió i s'hi adapten amb una gran versatilitat.

Les cantants del Cor de Noies de l'Orfeó Català i tot el seu equip artístic, format per Buia Reixach a la direcció, Pep Surinyac al piano, i els professors de cant Oriol Rosés i Ulrike Haller, entenen aquest projecte com una oportunitat per créixer i seguir treballant amb més motivació.
Anar al contingut