Diumenge 27 de gener, a les 11.00

El concert matinal de l'OBC des de L'Auditori de Barcelona

El diumenge 27 d'octubre, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de l'OBC dirigit per l'alemany Harmut Haenchen, amb un programa cent per cent alemany, que inclou obres de Robert Schumann, Ludwig van Beethoven i Johannes Brahms. Aquest concert forma part de la temporada 2018-2019 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Els comentaris de la retransmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

El repertori simfònic i coral del romanticisme alemany prendrà un protagonisme especial en el concert matinal de l'OBC que Catalunya Música oferirà, en directe, aquest diumenge. El Cor Madrigal, que dirigeix Mireia Barrera, i el Cor de Cambra de Granollers, que lidera Josep Vila i Jover, acompanyats pels músics de l'OBC, interpretaran tres joies del repertori. D'una banda, la petita cantata per a cor i orquestra "Meeresstille und glückliche Fahrt" (Mar en calma i pròsper viatge), op. 112, de Ludwig van Beethoven. "Un profund silenci regna sobre l'aigua", així comença l'obra que relata com la manca de vent obliga el vaixell a quedar-se a port, però, quan s'inflen les veles, el viatge comença. A continuació es podrà sentir la cantata per a cor i orquestra "Nänie", op. 82, de Johannes Brahms i "Schicksalslied" (El cant del destí), op. 54, del mateix autor, tancarà el concert. Dues fites importants en l'obra coral del compositor d'Hamburg que, juntament amb "Gesang des Parzen" (El cant de les parques), op. 89, formen un tríptic inspirat en la visió romàntica de l'antiguitat grecoromana. Aquestes obres formaven part d'un moviment intel·lectual que pretenia veure Alemanya com l'hereva de l'antiga Grècia i propiciadora del naixement, en el camp de la pintura i l'arquitectura, del neoclassicisme.

Bellesa i exigència tècnica destaquen de la mateixa manera en unes partitures que compten amb textos de grans poetes alemanys del segle XIX: Goethe, Hölderlin i Schiller, respectivament.

A la primera part, els músics de l'OBC, dirigits per l'alemany Harmut Haenchen, interpretaran la Simfonia n. 3 en Mi b ''Renana'', op. 97, de Robert Schumann, un veritable cant èpic i popular del simfonisme romàntic. De fet, el compositor hi va evocar les llegendes i els paisatges d'Alemanya, i això la va convertir en un autèntic homenatge al seu país.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant trenta dies al portal web de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut