"El capvespre dels déus" ©MET
"El capvespre dels déus" ©MET
Dissabte 27 d'abril, a les 17.00 h

"El capvespre dels déus" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 27 d'abril, a les 17.00 h, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe d'"El capvespre dels déus", de Richard Wagner, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Christine Goerke, Michaela Schuster i Andreas Schager, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Philippe Jordan. És una de les òperes programades dins de la temporada del teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Metropolitan de Nova York torna a programar la Tetralogia de Richard Wagner amb la impressionant i sorprenent producció del director d'escena Robert Lepage i la seva companyia Ex Machina, que combina disseny i tecnologies modernes, i que es va poder veure per primera vegada al Met les temporades 2010-11 i 2011-12. Catalunya Música transmetrà en directe totes les òperes de la Tetralogia des del teatre nord-americà i la quarta i última transmissió serà el dissabte 27 d'abril, quan oferirà en directe l'òpera "El capvespre dels déus" amb una selecció de les millors veus wagnerianes del moment: la soprano Christine Goerke, que està fent el seu debut al Met en el paper de Brünnhilde, Michaela Schuster interpretarà el personatge de Waltraute i Andreas Schager serà Siegfried.

"El capvespre dels déus" data del 1874 i és la quarta i última part de "L'anell del Nibelung". Wagner primer va titular aquesta òpera "La mort de Siegfried", però després es va decidir pel títol amb el qual la coneixem avui. "El capvespre dels déus" narra les últimes gestes de l'heroi Siegfried. A l'última escena Siegfried ja ha sucumbit al seu destí i Brünnhilde es fa càrrec del seu llegat: recull l'anell de Siegfried i fa encendre una foguera per conjurar el malefici. Muntada a cavall, Brünnhilde es llança contra les flames.

I aleshores arriba el clímax de l'òpera: sota la llum de les flames el Rin es desborda i les donzelles del Rin apareixen nedant sobre les aigües. Hagen vol aconseguir l'anell però mor ofegat. Les donzelles s'enduen l'anell, triomfants. A mesura que les flames augmenten en intensitat, al cel apareix el Walhalla, el regne dels déus. I amb aquesta visió ideal s'acaba l"El capvespre dels déus".

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut