Aleix Palau, Xavier Montagut i Judit Jordana
Aleix Palau, Xavier Montagut i Judit Jordana
Novetat de programació

"Directe a l'òpera", el programa d'audicions operístiques de Catalunya Música, torna amb l'equip renovat

El dissabte 26 de novembre, a les 19.00, Catalunya Música engega la nova temporada del programa "Directe a l'òpera", amb Xavier Montagut, Aleix Palau i Judit Jordana, en què es podran seguir en directe les transmissions dels títols programats al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i l'audició íntegra de les òperes provinents de l'intercanvi amb la Unió Europea de Radiodifusió durant la temporada 2022-2023.

Catalunya Música estrenarà el dissabte 26 de novembre, a les 19.00, la nova temporada del programa "Directe a l'òpera", amb els comentaris de Xavier Montagut i Aleix Palau, que emetrà cada setmana l'audició íntegra d'una òpera en directe o en diferit. Aquesta temporada 2022-2023 inclourà 10 transmissions en directe des del Liceu de Barcelona, en les quals intervindrà Judit Jordana, que, amb el micròfon autònom, recollirà l'ambient previ a les representacions i durant els entreactes amb entrevistes a convidats.

A més, el programa "Directe a l'òpera" oferirà 26 transmissions d'òperes programades aquesta temporada als principals coliseus lírics de tot el món, des del MET de Nova York fins a l'Òpera de Viena i la de París, i també de títols representats als prestigiosos festivals operístics, com el de Bayreuth, consagrat a Richard Wagner.

La nova temporada del programa "Directe a l'òpera" arrencarà l'últim dissabte de novembre des de La Scala de Milà, amb "Fedora", d'Umberto Giordano, amb les veus de la soprano Sonya Yoncheva, el tenor Roberto Alagna i el baríton George Petean, dirigits pel mestre Marco Armiliato. El dissabte següent, el 3 de desembre, en directe des del Liceu, el programa oferirà la transmissió d'"Il trittico", de Giacomo Puccini, que tornarà a representar-se al complet per segona vegada en els 175 anys d'història del coliseu de la Rambla.

La temporada de "Directe a l'òpera" inclou títols de repertori amb els millors solistes, com "L'elisir d'amore", de Donizetti, des del MET de Nova York amb Javier Camarena; "Andrea Chenier", de Giordano, des de l'Òpera de Viena amb l'aclamat Jonas Kaufmann, i "Lohengrin", també des del MET, amb Piotr Beczala, entre moltes altres.

L'emissió d'aquestes òperes d'arreu del món és gràcies als acords d'intercanvi que Catalunya Música, l'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio, té amb la Unió Europea de Radiodifusió (UER), de la qual forma part des del 2009. Aquesta gran xarxa d'emissores de ràdio públiques ofereix cada temporada als 92 membres i associats una àmplia programació diària de concerts de primer ordre, europeu i mundial, en directe i en diferit, i situa les produccions pròpies a escala internacional.

Abans de l'arrencada del "Directe a l'òpera", Catalunya Música oferirà dissabte, 19 de novembre, una programació especial a partir de les 19.00 amb l'emissió d'"Il trovatore", de Giuseppe Verdi, des del Gran Teatre del Liceu amb l'enregistrament de la funció que es va representar el 5 de novembre amb el repartiment estel·lar encapçalat per la soprano Saioa Hernández, el tenor Vittorio Grigolo, el baríton Juan Jesús Rodríguez i la mezzosoprano Ksenia Dudnikova, dirigits pel mestre Riccardo Frizza.

Anar al contingut