Dissabte 12 i diumenge 13 d'octubre, a les 18.30

Concurs internacional de cant coral "Let the peoples sing" Barcelona 2019

Catalunya Música i el Palau de la Música Catalana organitzen el concurs internacional de cors amateurs de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) "Let the peoples sing" (LTPS), que es farà els dies 12 i 13 d'octubre al Palau de la Música de Barcelona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d'Entitats Corals

El dissabte 12 d'octubre, a les 18.30, Catalunya Música transmetrà el Concert de Gala, amb Xavier Chavarria des de l'escenari i el periodista Albert Torrens –presentador del programa informatiu de l'emissora "Assaig general"– des de la Llotja, en què participaran tots els cors finalistes del concurs i l'Orfeó Català, en qualitat d'amfitrió. També hi participaran el Collegium Musicale d'Estònia, cor guanyador de la darrera edició, i el cor Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, guanyador del certamen de fa sis anys. Cada cor proposarà per a la gala un programa de la seva elecció que permetrà als assistents gaudir de repertoris i acompanyaments diversos, amb l'objectiu de donar una visió plural i destacar les particularitats de cadascun dels cors i de la tradició coral de la qual provenen.

El diumenge 13 d'octubre, a les 18.30, TV3 i Catalunya Música faran l'emissió en directe del concurs "Let the peoples sing". Les presentadores del programa de televisió seran Raquel Sans i Sara Loscos en llengua anglesa, per al senyal internacional produït per Televisió de Catalunya. La locució de TV3 la farà Xavier Chavarria, des de les llotges del Palau de la Música Catalana. Es podrà veure també en VO en anglès a través del dual i en versió subtitulada.

TV3 i Catalunya Música transmetran en directe la final del LTPS des del Palau, un esdeveniment multimèdia seguit per milions d'oients i espectadors d'arreu del món a través dels senyals internacionals de la televisió, la ràdio i els mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

És la primera vegada a la història que la final del concurs es fa a l'estat espanyol i està previst que aculli més de 300 cantaires que integren les nou formacions corals finalistes. Els cors amateurs que participen al concurs presenten els seus enregistraments radiofònics a través de les emissores membres de la UER.

El Cor de Noies de l'Orfeó Català, candidatura presentada per Catalunya Música per competir en la categoria de cors infantils i joves, va ser una de les formacions seleccionades per passar a la final, en què optarà al premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl, que el convertiria en la millor formació coral amateur d'Europa.

 

#LTPSBarcelona

Dossier de premsa

Anar al contingut