Josep Vicent ©Igor Studio
Josep Vicent ©Igor Studio
Diumenge 24 de març, a les 11 h

Concert matinal de l'OBC inclòs al Festival Emergents de Barcelona

El diumenge 24 de març, a les 11.00, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori de Barcelona per transmetre el concert del pianista Alexander Ullman, la violinista Maria Florea i Sara Ferrández, viola, amb l'OBC dirigida per Josep Vicent, que interpretaran obres de Maurice Ravel, Piotr Ílitx Txaikovski i Wolfgang Amadeus Mozart. És un dels concerts de la temporada 2018-2019 de l'OBC inclòs al Festival Emergents Barcelona. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

Durant vuit dies, la tercera edició del Festival Emergents ofereix una programació intensa de concerts, del 17 al 24 de març, a l'Auditori de Barcelona, amb actuacions dels millors talents joves nacionals i internacionals de la música antiga, de cambra, la música de nova creació i simfònica, i altres gèneres, com jazz i flamenc, i presentarà 200 músics que es convertiran, ben segur, en les estrelles del futur. L'OBC participa en aquest certamen i el cap de setmana del 23 i el 24 de març permetrà que hi debutin quatre joves solistes, en dos concerts inclosos a la seva temporada, i que dirigirà Josep Vicent. Aquest prestigiós músic valencià és, des del 2005, el director titular de Jeunesses Musicales World Orchestra i, des del 2015, el director artístic i musical de l'Auditori ADDA i de la seva orquestra estable a la Comunitat Valenciana.

El diumenge 24 de març el públic podrà descobrir el talent del pianista Alexander Ullman, la violinista Maria Florea i Sara Ferrández, viola, que amb l'OBC interpretaran, respectivament, el Concert per a piano i orquestra núm.1 op. 23, de Piotr Ílitx Txaikovski (una de les obres concertants més espectaculars i de més dificultat de tot el repertori), i la Simfonia concertant per a violí, viola i orquestra KV 364, que Wolfgang Amadeus Mozart va compondre el 1779 i que és una de les seves obres més interpretades. 

La resta de peces de la vetllada seran dues de les composicions més apreciades i interpretades de Maurice Ravel: la versió per a orquestra de l'"Alborada del gracioso", de la suite "Miroirs", i el seu famós "Bolero".

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut