Rafael Payare ©L'Auditori
Rafael Payare ©L'Auditori
Diumenge 17 de febrer, a les 11.00

Concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 17 de febrer, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de l'OBC dirigida per Rafael Payare, amb obres de Peter Eötvös i Richard Strauss. Aquest concert forma part de la temporada 2018-2019 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives

L'OBC dedica els tres concerts d'aquest cap de setmana, del 15 al 17 de febrer, als refugiats que estan intentant arribar a Europa a través del Mediterrani i als que desgraciadament ja hi han perdut la vida. És una iniciativa que L'Auditori de Barcelona i l'OBC han impulsat amb la col·laboració de l'ONG Open Arms i l'entitat "Casa nostra, casa vostra". Una col·laboració que arriba en un moment especialment crític per l'aturada dels vaixells de salvament humanitari i quan es compleixen dos anys de la gran manifestació que tenia per lema "Volem acollir". Per això, en aquests concerts, l'OBC oferirà l'estrena a l'estat espanyol de l'obra "Alle vittime senza nome" del compositor contemporani hongarès Peter Eötvös, que és un lament simfònic per la mort de tants refugiats al Mediterrani. També s'oferirà al públic la possibilitat de comprar les entrades pel concert amb la tarifa REFUGI. El preu serà el mateix que el d'una entrada convencional, però els beneficis es destinaran a Open Arms.

Finalment, l'OBC dirigida pel prestigiós director veneçolà Rafael Payare interpretarà dos dels poemes simfònics del compositor alemany. Primerament, "Mort i transfiguració" op. 24, un poema que Strauss va compondre entre el 1887 i el 1888, quan tenia 24 anys, que descriu els últims moments d'un moribund que, poc abans de rebre l'abraçada de la mort, veu com la vida li torna a passar davant dels ulls: la seva infantesa innocent, la joventut feliç, els combats de la maduresa i els seus esforços per aconseguir els seus somnis. Agonitzant, escolta les paraules "Redempció i transfiguració" que retrunyen en el cel i, immediatament, cau mort. Aleshores, la seva ànima viatja cap al cel i assoleix l'alliberament, que no ha trobat a la terra, en el més enllà. I tancarà el concert el poema simfònic "Una vida d'heroi" op. 40, que és l'expressió personal de les experiències viscudes pel compositor alemany, com a home i com a artista, i que es va estrenar el 3 de març del 1899, ara fa 120 anys.

Anar al contingut