Hannu Lintu ©Veikko Kähkönen
Hannu Lintu ©Veikko Kähkönen
Divendres 15 de febrer, a les 20 h

Concert del violoncel·lista Nicolas Altstaedt i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR des d'Hamburg

El divendres 15 de febrer, a les 20 h, Catalunya Música transmetrà en directe el concert del violoncel·lista Nicolas Altstaedt i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR dirigida per Hannu Lintu per oferir l'estrena mundial del Concert per a violoncel i orquestra "Nomade" de Sebastian Fagerlund i la interpretació d'obres de Maurice Ravel i Igor Stravinsky. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR i es farà a la mateixa Filharmonia de l'Elba, a Hamburg. Els comentaris de la transmissió els farà Maria Montes.

El jove violoncel·lista alemany Nicolas Altstaedt, de 37 anys, és reconegut arreu del món per la seva creativitat i versatilitat, i està enamorant el públic d'arreu del món per les seves excel·lents interpretacions del repertori de totes les èpoques. Aquesta temporada és artista resident de la Filharmonia de l'Elba NDR i per això amb l'orquestra resident d'aquesta sala, el 15 de febrer, oferirà l'estrena mundial del Concert per a violoncel i orquestra de Sebastian Fagerlund, titulat "Nomade". Aquest compositor contemporani finlandès ha estat descrit com un músic impressionista postmodern que a les seves obres evoca paisatges sonors que evoquen en l'oient imatges de la natura.

La resta d'obres de la vetllada seran de Maurice Ravel i Igor Stravinsky. De Ravel s'interpretarà l'orquestració de l'any 1911 que ell mateix va fer del seu recull de peces infantils "Ma mère l'oye", que havia escrit entre el 1908 i el 1910 pensant en els dos fills del matrimoni Godebski, que era amic seu. I per acabar s'interpretarà "El petó de la fada". És un ballet en un acte i quatre escenes, que Stravinsky va compondre l'any 1928 i que va revisar el 1950. Està inspirat en un conte de Hans Christian Andersen, titulat "Lisjomfruen" (La reina de les neus), i musicalment ret un homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, ja que Stravinsky va prendre com a referència algunes de les melodies de joventut del compositor rus. La ballarina Ida Rubinstein va encarregar, patrocinar i interpretar el paper principal de l'obra, i Bronislava Nijinska es va encarregar de la coreografia a l'estrena al Teatre de l'Òpera de París, amb els decorats Alexandre Benois. El ballet explica la història d'una fada que durant una tempesta de neu pren el fill a una dona i salva la criatura de morir congelada, marcant-la amb un misteriós petó. La fada deixa que uns pagesos suïssos cuidin el nen. Ja d'adult i convertit en un home, durant el que podria ser dia més feliç de la seva vida, el del seu casament, la fada ve a reclamar-lo i li pren la vida per quedar-se amb la felicitat del noi sempre immutable.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de  Catalunya Música i Catalunya Ràdio.
Anar al contingut