©BBC John Wood
©BBC John Wood
Dijous 7 de febrer, a les 20.30

Concert del violoncel·lista Jian Wang i l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC des de Glasgow

El dijous 7 de febrer, a les 20.30 h, Catalunya Música connectarà amb el City Halls de Glasgow per transmetre en directe el concert del violoncel·lista Jian Wang, la banda de música Klezmer She'Koyokh i l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC dirigida per Thomas Dausgaard, amb obres de Leonard Bernstein, Ernest Bloch i Gustav Mahler. És un dels concerts de la temporada actual de l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC. Els comentaris de la transmissió, els farà Francesca Masclans.

Aquesta temporada l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC ha engegat el projecte "Arrels dels compositors" que consisteix a explorar els complexos orígens que alimenten les obres dels grans compositors de la història de la música. Per això el concert del dijous 7 de febrer està dedicat a obres de tres compositors que tenen orígens jueus: Leonard Bernstein, Ernest Bloch i Gustav Mahler, i que a moltes de les seves obres van deixar sentir la influència de la música jueva.

La vetllada la dirigirà el prestigiós director danès Thomas Dausgaard i s'obrirà amb la vital i cèlebre obertura de l'opereta còmica "Candide" que Bernstein va compondre l'any 1956 i que està basada en la novel·la "Càndid o l'optimisme" de Voltaire. Tot seguit, el prestigiós violoncel·lista xinès Jian Wang, com a solista, interpretarà "Schelomo", la Rapsòdia hebraica per a violoncel i orquestra que Ernest Bloch va compondre l'any 1916 per traduir musicalment els pensaments del rei bíblic Salomó. És una obra que està plenament influïda per la música popular i religiosa jueva.

Ja a la segona part del concert, com a preludi a la interpretació de la colossal Simfonia n.1 "Tità"  de Gustav Mahler, la banda de música klezmer She'Koyokh i l'Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC oferiran un petit exemple de música tradicional jueva, per tal de plasmar els orígens jueus del compositor.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut