BBC Singers
BBC Singers
Dijous 18 d'abril, a les 20.30

Concert de Dijous Sant dels BBC Singers des de Londres

El dijous 18 d'abril, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà en directe, des de l'antiga església de Saint John's Smith Square de Londres, el concert de Dijous Sant dels BBC Singers, dirigits per James MacMillan, amb obres de Carlo Gesualdo i del mateix MacMillan. És un dels concerts de la temporada 2018-19 dels BBC Singers. Els comentaris de la transmissió els farà Francesca Masclans.

Fundats l'any 1924, els BBC Singers són un cor de cambra professional creat per ser la formació coral de la BBC, la ràdio i la televisió públiques del Regne Unit. Els BBC Singers actuen regularment als Proms de la BBC i han enregistrat un bon nombre de discos que han estat reconeguts amb diversos dels guardons de més prestigi internacional. Els BBC Singers es caracteritzen pel seu ampli repertori i la seva versatilitat, que els permet interpretar des de música del Renaixement fins a obres de compositors actuals.

En aquest concert estaran dirigits pel compositor escocès James MacMillan, que és un dels músics de més prestigi de l'actualitat i que també és internacionalment actiu com a director. El seu llenguatge musical beu de les influències de l'herència escocesa, la fe catòlica, la música celta, com també de la música de l'est d'Europa, Escandinàvia i l'Orient. En el concert de Londres, els BBC Singers amb James MacMillan al capdavant interpretaran un programa de música coral per al Dijous Sant que inclourà moviments dels responsoris de la col·lecció "Responsoria et alia ad Officium Hebdomadae Sanctae spectantia", del compositor renaixentista italià Carlo Gesualdo, publicada l'any 1611. En aquest mateix concert James MacMillan també dirigirà la interpretació d'una selecció dels seus "Strathclyde Motets". Es tracta de catorze motets de comunió per a ocasions especifiques litúrgiques que el compositor escocès va escriure entre el 2005 i el 2010 perquè els interpretés el Cor de Cambra de la Universitat de Strathclyde de Glasgow. Es tracta de música de gran bellesa i molt accesible que enriqueix el repertori del cors d'església i de concert. A més a més, també s'interpretaran altres obres diverses de MacMillan, com una seqüència coral de la seva "Passió segons Sant Joan".

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Anar al contingut