Iestyn Davies
Iestyn Davies
Dilluns 16 de setembre, a les 20.30

El contratenor Iestyn Davis celebra quaranta anys al Wigmore Hall de Londres

El dilluns 16 de setembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb el Wigmore Hall de Londres per transmetre el concert del contratenor anglès Iestyn Davies i The English Concert, que, dirigits pel llegendari Trevor Pinnock, interpretaran un programa amb música de Georg Friedrich Händel. Els comentaris d'aquesta transmissió els farà Maria Montes

Amb els seus companys de molts anys, els components de The English Concert, Iestyn Davies celebra els seus quaranta anys amb un programa dedicat a Händel, de qui aquest 2019 recordem els 260 anys de la seva mort. Davies inclou àries de "L'Allegro, il Penseroso ed il Moderato", i de l'única òpera veneciana de Händel: "Agrippina", intercalades amb concerts i altres fragments instrumentals.

Davies és un contratenor britànic qualificat per molts com un dels millors cantants del món, tant per la bellesa de la seva veu com per la seva tècnica i musicalitat.

Nascut a York el 1979, el seu pare era violoncel·lista, un dels fundadors del Quartet Fitzwilliam. En paral·lel als seus estudis universitaris d'arqueologia i antropologia, va aprofundir en la seva formació musical. Primer va estudiar piano i flauta de bec, però finalment es va decidir per la veu i així van començar els reconeixements tant de públic com de crítica. La llista dels premis que ha obtingut és llarga.

Ara, Iestyn Davies fa quaranta anys i ho celebra amb Trevor Pinnock, l'anglès que el 1973 va fundar The English Concert, tot un referent en la interpretació de música antiga amb criteris històrics. I plegats presenten un programa amb la figura de Händel com a eix vertebrador a la Wigmore Hall de Londres, una sala amb una acústica envejable, especialitzada en concerts de música antiga, de cambra, vocal i recitals.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut