Tenor Viñas (Foto d'Antoni Bofill)
Tenor Viñas (Foto d'Antoni Bofill)
Diumenge 26 de gener, a les 18.00

Catalunya Música transmet el concert final del 57è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas des del Liceu

El diumenge 26 de gener, a les sis de la tarda, Catalunya Música connectarà, en directe, amb el Gran Teatre del Liceu per oferir la transmissió del concert final del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, amb els solistes guanyadors dels premis més importants de la 57a edició d'aquest prestigiós certamen, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Francesc Prat. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau

Fundat l'any 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs ha esdevingut una de les competicions més importants del món de l'òpera, l'oratori i el lied, on participen cada any joves cantants d'arreu del món.

El 19 de gener es va donar el tret de sortida de l'edició d'enguany, que, un cop fetes totes les proves eliminatòries i la prova final, culminarà aquest diumenge amb el concert dels guanyadors que oferirà en directe Catalunya Música. En aquesta edició s'hi han inscrit 546 cantants, el 94% dels quals provenen d'altres països d'arreu del món. Entre aquests participants hi ha 224 sopranos, 115 tenors, 82 barítons, 61 mezzosopranos, 29 baixos, 26 baixos barítons i 9 contratenors. Corea del Sud és el país que presenta més candidatures als premis (un total de 202); Espanya hi presenta un total de 32 cantants, dels quals 8 són catalans.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas s'ha situat com un dels més rellevants a escala internacional i compta amb el suport dels teatres d'òpera més importants del món. En aquests 56 anys d'història s'hi han presentat més de 12.000 cantants provinents de 110 països diferents. La dilatada història del certamen ha donat a conèixer grans veus de l'òpera. Tamara Wilson, Javier Camarena, Violeta Urmana, Zeljko Lucic, Antonio Gandía o Vicenç Sardinero són alguns dels guanyadors.

«El concurs representa un trampolí per als joves cantants, que, de la nit al dia, són catapultats a un firmament.»

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

Anar al contingut