Vox Luminis
Vox Luminis
Diumenge, 1 de desembre, a les 19.00

Catalunya Música transmet el concert del conjunt Vox Luminis

Diumenge, 1 de desembre, a les 19.00, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per oferir, en directe, el concert del conjunt Vox Luminis sota la direcció de Lionel Meunier. El concert porta per títol "Vox Luminis: músiques vespertines" i el repertori està basat íntegrament en cantates i música instrumental de Dietrich Buxtehude. Aquest concert pertany a la temporada de Música Antiga de L'Auditori 2019-2020 i forma part de la temporada Euroradio Premium Concerts. Els comentaris de la transmissió els farà Albert Torrens.

Vox Luminis ens farà reviure un dels concerts que l'organista de Santa Maria de Lübeck Dietrich Buxtehude va organitzar en aquesta església a finals del segle XVII. Acabava d'ocupar la plaça en aquesta ciutat del nord d'Alemanya i per donar-se a conèixer va idear uns concerts vespertins, amb música d'orgue i peces vocals que ell mateix va escriure i que aviat van despertar l'interès d'un públic nou. Fins i tot, Johann Sebastian Bach va recórrer un llarg camí per assistir en aquests concerts i conèixer el mestre Dietrich Buxtehude, aleshores considerat el millor organista del món. Buxtehude va prendre el relleu de Franz Tunder, que havia creat uns concerts nocturns fora de la litúrgia luterana. El nou organista de Lübeck va reorganitzar aquestes vetllades musicals i les va programar durant els cinc diumenges anteriors a Nadal. En aquesta ocasió, Vox Luminis ens traslladarà al segle XVII i recrearà un Abendmusiken, el nom amb què es coneixien aquests concerts. El repertori inclourà exclusivament cantates i música instrumental del compositor i organista alemany.

Vox Luminis va aparèixer fa quinze anys, amb Lionel Meunier al capdavant. Ell és músic, cantant, fundador i ànima d'aquest conjunt vocal especialitzat en la música antiga. Ells mateixos es defineixen com un grup de solistes amb una combinació variable d'un continuo, instrumentistes addicionals o una orquestra completa, segons el repertori.

Aquest concert, que forma part de la temporada Euroradio Premium Concert 2019-2020, serà retransmès en dies posteriors per Ràdio Nacional d'Espanya - Ràdio Clàssica, la Ràdio Sueca, la Ràdio Pública dels Països Baixos (NPO), la Ràdio de Letònia, la Ràdio Nacional Búlgara i la Radiotelevisió de Lituània.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut