Joan Seguí Mercadal
Joan Seguí Mercadal
Dijous 21 de novembre, a les 20.00

Catalunya Música transmet el concert de cloenda d'El Primer Palau

El dijous 21 de novembre, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per oferir en directe el concert de l'organista Joan Seguí Mercadal, guanyador d'El Primer Palau i Premi Catalunya Música 2018. Aquest concert tanca la 24a edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau 2019. Els comentaris de la transmissió els farà Montse Aguilera

El concert de cloenda del cicle començarà amb la lectura del veredicte del jurat per anunciar el nom del guanyador de l'edició d'enguany, 2019. En l'edició passada, el premi el va guanyar l'organista Joan Seguí Mercadal, que també va guanyar el Premi Catalunya Música i el Primer Palau. Aquest guardó té una dotació econòmica de 5.000 euros. El Premi Catalunya Música, que s'atorga per sisè any consecutiu, consisteix en l'enregistrament d'una maqueta professional, amb un repertori escollit per la persona guanyadora, i en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Després del lliurament de premis i diplomes, es farà el concert de cloenda. L'orgue Walcker del Palau de la Música Catalana, de factura romàntica, serà l'instrument amb què el jove organista oferirà el seu repertori. Per a l'ocasió, Mercadal ha escollit música de Johann Sebastian Bach per començar, el preludi del Preludi i fuga en Mi b "Santa Anna", BWV 552. Després seguirà amb György Ligeti, la "Musica ricercata" (selecció del recull de peces per a piano i transcripció de Joan Seguí), i de nou Bach, amb la fuga del Preludi i fuga en Mi b "Santa Anna", BWV 552. El concert seguirà amb la música de Robert Schumann, una selecció dels Esbossos per a orgue, op. 58, i acabarà amb Olivier Messiaen, "Dieu parmi nous", 9è mov. de "La Nativité du Seigneur".

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, s'ha confirmat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics que acaben els estudis i comencen el pas cap al món professional poden trobar per tenir les primeres experiències de concert en un marc seriós i amb les màximes condicions de rigor i professionalitat. Al llarg dels seus 24 anys d'història, han participat a El Primer Palau més de 250 joves músics, entre solistes i membres de formacions. La gran majoria dels premiats avui són intèrprets de prestigi, com, per exemple, el pianista Javier Perianes, la clarinetista Laura Ruiz i el Cuarteto Quiroga, entre altres.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut