Don Giovanni
Don Giovanni
Dissabte 24 d'octubre, a les 20.00

Catalunya Música transmet "Don Giovanni" des del Gran Teatre del Liceu

El dissabte 24 de febrer, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe l'òpera "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, la primera òpera escenificada d'aquesta temporada del Gran Teatre del Liceu, amb un elenc vocal de primer nivell, encapçalat pel baríton Christopher Maltman, les sopranos Miah Persson i Véronique Gens i el baix-baríton Luca Pisaroni, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau

Estrenada a Praga el 29 d'octubre de 1787, l'òpera "Don Giovanni" va ser revolucionària a la seva època, i encara continua sent un dels espectacles operístics preferits avui dia. Amb l'ajuda del seu enginyós llibretista, Lorenzo Da Ponte, Mozart va abordar el relat operístic del mite de Don Joan des d'un punt de vista que no és ni tràgic, ni completament còmic, sinó més aviat desenfadat i irònic. Seguirem, doncs, el personatge principal i el seu company de batalles, Leporello, a través d'una sèrie d'encontres amorosos i enganys que comencen amb un duel fatal i acaben amb el protagonista arrossegat a l'infern.

El Gran Teatre del Liceu representa aquesta obra mestra de Mozart, la primera escenificada de la temporada, protagonitzada per quatre autèntics especialistes, amb una aplaudida producció de l'Òpera de Frankfurt que signa el director d'escena Christof Loy i amb noves mesures de prevenció marcades per les autoritats sanitàries, així com l'adequació de la durada de la funció als nous horaris de tancament dels espectacles públics.

Anar al contingut