Jan Müller-Wieland
Jan Müller-Wieland
Dijous 20 de febrer, a les 20.00

Catalunya Música retransmet l'estrena del concert de Jan Müller-Wieland des de Hannover

El dijous 20 de febrer, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb la Kuppelsaal del centre de congressos de la ciutat de Hannover per oferir-vos, en directe, l'estrena del concert per a fagot del compositor Jan Müller-Wieland, interpretat pel fagotista Malte Refardt i l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio NDR, dirigida per Andrew Manze. A la segona part del concert, podrem sentir la Simfonia n. 7 d'Anton Bruckner. Es tracta d'un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio NDR. Els comentaris d'aquest concert els farà Eulàlia Benito.

Un dels concerts més destacats i esperats dels concerts simfònics de l'NDR en la temporada actual és l'estrena del concert de fagot d'un dels compositors i directors d'orquestra més famosos de la nova música alemanya, Jan Müller-Wieland.

Nascut a Hamburg, Müller-Wieland va estudiar composició, contrabaix i direcció. Ha rebut nombrosos premis (premi de patrocini per a compositors de la Fundació de Música Ernst von Siemens, Premi Hindemith del Festival de Música de Schleswig-Holstein, premi de patrocini del Hamburg Bach Prize, premi principal de la Fundació Lübeck Possehl, etc.) i ajuts a França (Cité des Arts Internacionals a París), Itàlia (Villa Massimo a Roma) i als Estats Units (Tanglewood Music Center), on ha impartit cursos de direcció.

Amb Malte Refardt, baixista solista de l'Orquestra Filharmònica de la Ràdio de l'NDR durant molts anys, i actualment professor a la Universitat Folkwang de les Arts, i Andrew Manze dirigint l'orquestra, el compositor ha volgut dedicar la partitura a tots dos músics, els dos protagonistes el dia de l'estrena.

La 7a Simfonia d'Anton Bruckner, la segona i última obra del concert, és una de les més conegudes del compositor. Va ser composta entre 1881 i 1883, i va ser revisada dos anys després. Està dedicada a Lluís II de Baviera. L'estrena va tenir lloc a l'Òpera de Leipzig l'any 1884 i va suposar per a Bruckner l'èxit més important de la seva carrera. De vegades se l'ha anomenada amb el sobrenom de "Lírica", tot i que aquest sobrenom no li va ser adjudicat per l'autor.

De fet, és l'obra amb la qual Bruckner havia fet el seu avenç com a compositor en l'època dels anys seixanta.

La retransmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

Anar al contingut