ECHO Rising Stars 2018-2019
ECHO Rising Stars 2018-2019
PROGRAMACIÓ ESPECIAL

Catalunya Música presenta la sèrie de concerts ECHO Rising Stars 2019

Del dilluns 17 al diumenge 23 de juny, a les 11.00 i dins l'espai "Els concerts", Catalunya Música presenta una programació especial de sis concerts dels joves intèrprets seleccionats per participar en l'edició d'enguany del programa europeu Echo Rising Stars

Cada any, l'European Concert Hall Organization (ECHO), formada per algunes de les sales de concerts i auditoris més importants d'Europa, entre els quals hi ha el Palau de la Música Catalana i l'Auditori de Barcelona, selecciona un grup de joves artistes i agrupacions de cambra per afavorir el seu desenvolupament professional a escala internacional. Aquest suport es materialitza amb una gira de concerts a totes les sales que formen part de l'organització durant una temporada. El principal objectiu de la sèrie ECHO Rising Stars és, doncs, donar a conèixer el talent emergent posant el focus en l'excel·lència musical. Per això, cadascun dels artistes proposats pels directors artístics dels auditoris de la xarxa ECHO són els millors en el seu àmbit.

A més, per afavorir la nova creació l'organització ECHO encarrega a diferents compositors obres que estrenaran els artistes Rising Stars en aquest circuit. Aquesta temporada 2018-2019, els compositors escollits han estat Andrea Tarrodi, Benjamin Attahir, Roxanna Panufnik, Camille Pépin, David Helbrock i Raquel García-Tomás.

Catalunya Música aquesta setmana ha programat una selecció de sis concerts dels sis artistes ECHO Rising Stars 2019, entre els quals destaca el baríton català Josep-Ramon Olivé, el primer cantant de l'estat a guanyar la Gold Medal de la prestigiosa Guildhall School. Olivé va ser seleccionat a proposta de L'Auditori de Barcelona i el Palau de la Música Catalana i va estrenar un cicle de cançons de la compositora catalana Raquel García-Tomás.

 

Dilluns 17 de juny, a les 11.00

Peter Moore, trombó

Des de la Filharmonia de Luxemburg

 

Dimarts 18 de juny, a les 11.00

Anaïs Gaudemard, arpa

Des de la Filharmonia de París

 

Dimecres 19 de juny, a les 11.00

Amatis Piano Trio

Des de la Sala Grünewald de l'Auditori d'Estocolm

 

Dijous 20 de juny, a les 11.00

Kian Soltani, violoncel

Des del Konzerthaus de Viena

 

Divendres 21 de juny, a les 11.00

Arod Quartet

Des de l'Auditori de la Fundació Calouste Gulbenkian de Lisboa

 

Diumenge 23 de juny, a les 11.00

Josep-Ramon Olivé, baríton

Des del Palau de la Música Catalana

La sèrie ECHO Rising Stars va néixer el 1995 i ha promocionat les carreres musicals de molts  artistes de primer nivell actuals com ara la pianista Khatia Buniatishvili, el violinista Emmanuel Tjeknavorian, el baríton Benjamin Appl i el Quartet Modigliani, entre molts d'altres.

Coincidint amb el concert que el baríton Josep Ramon Olivé va fer al Palau de la Música Catalana el 4 d'abril passat, Catalunya Música li va fer una entrevista juntament amb la compositora Raquel García-Tomás. Podeu recuperar els vídeos de l'entrevista en aquests enllaços:

Entrevista a Josep Ramon Olivé

Entrevista a Raquel García-Tomás

Entrevista conjunta

Anar al contingut