Setmana de l'aigua (Foto de Jimmy Chang / Unsplash)
Setmana de l'aigua (Foto de Jimmy Chang / Unsplash)
Del 20 al 24 de març, a les 11.00

Catalunya Música ofereix tota una setmana de concerts amb una protagonista: l'aigua

Amb motiu de la celebració el 22 de març del Dia Mundial de l'Aigua, Catalunya Música ha preparat una setmana temàtica de concerts que giren al voltant de l'aigua. Per tant, l'aigua i per extensió, la natura, que ha inspirat tants músics al llarg de la història, serà el fil conductor de la setmana monogràfica que comença el dilluns 20 de març. Els concerts són gravacions arribades a través de la UER, s'emetran de dilluns a divendres a les 11 del matí a l'espai "Els Concerts" i els presentarà Montse Aguilera

La setmana s'iniciarà amb un concert del Cor de la Ràdio de l'Oest d'Alemanya titulat "Boscos, camps i aigües: la bellesa de la natura", amb obres de Mendelssohn, Brahms, Fauré, Schumann i Schafer.

Dimarts serà del torn del Collegium Marianum, que oferirà obres de Vivaldi, Telemann, Marais, Händel o Leclair sota el títol "Música aquàtica: música del segle XVIII sobre la bellesa i l'horror de l'aigua".

Dimecres serà el moment de sentir més música barroca amb el conjunt Il Gardellino, que, amb la soprano Deborah Cachet, interpretarà Rebel, Clérambault i Couperin. El concert porta per títol: "Els elements: gènesi de la natura i l'art en la música barroca francesa".

La música barroca alemanya i sud-americana es donaran la mà amb el conjunt Los Temperamentos al concert de dijous. El títol del concert és: "Els camins de l'aigua".

Finalment, la setmana es completarà divendres amb un concert de l'Orquestra Filharmònica de Montecarlo i l'arpista Xavier de Maistre.

Tots els concerts que s'oferiran durant la setmana dedicada a l'aigua, estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.

 

Dilluns 20 de març del 2023

A les 11.00, Els concerts

TEMPORADA DEL COR DE LA RÀDIO DE L'OEST D'ALEMANYA, 2021-2022

Felix Mendelssohn: ''Neujahrslied'' (Cançó de Cap d'Any), op. 18 n. 1, ''Im Grünen'' (Al camp), op. 59 n. 1, ''Die Waldvögelein'' (Els ocells del bosc), op. 88 n. 4, ''Das Jagdlied'' (La cançó de caça), op. 59 n. 6. Johannes Brahms: ''Vier Gesänge'' (Quatre cants), op. 17. Gabriel Fauré: ''Une châtelaine en sa tour'' (La senyora del castell a la seva torre) per a arpa, op. 110. Robert Schumann: ''Im Walde'' (Al bosc), op. 17 n. 2, ''Der traurige Jäger'' (El trist caçador), op. 17 n. 3. Carl Maria von Weber: ''Cor de Caçadors'' de l'òpera ''Der Freischütz'' (El caçador furtiu). Robert Schumann: ''Cançons de caça'' per a cor masculí i quatre trompes, op. 137. Raymond Murray Schafer: ''Chant to Bring Back the Wolf'' (Cant per fer tornar el llop), del recull ''Magic Songs'', ''Chant for Clear Water'' (Cant per l'aigua clara), del recull ''Magic Songs'', ''Chant to Make the Magic Work'' (Cant perquè la màgia funcioni), del recull ''Magic Songs''. Felix Mendelssohn: ''Neujahrslied'' (Cançó de Cap d'any), op. 18 n. 1.

Joost van der Elst, trompa. Marcel Sobol, trompa. Robin van Gemert, trompa. Stef van Herten, trompa. Godelieve Schrama, arpa.

Cor de la Ràdio de l'Oest d'Alemanya.

Dir.: Anne Kohler.

Enregistrat per la Ràdio de l'Oest d'Alemanya (WDR) el diumenge 23 de gener del 2022.

Sala Klaus von Bismarck de la Ràdio de l'Oest d'Alemanya. Colònia.

Concert d'intercanvi.

(65 min)

 

Dimarts 21 de març del 2023

A les 11.00, Els concerts

JORNADES DE MÚSICA ANTIGA DE HERNE 2021

Antonio Vivaldi: Simfonia (obertura) de l'òpera ''La Sena festeggiante'', RV 693. Georg Philipp Telemann: Obertura en La, TWV 55:A2, Concerto grosso en Si b, TWV 51:B1. Michel-Richard de Lalande: Xacona de l'òpera ''Les fontaines de Versailles''. Marin Marais: Suite de l'òpera ''Alcione''. Georg Philipp Telemann: Concert per a violí i corda en La ''Die Relinge'', TWV 51:A4. Georg Friedrich Händel: ''Música aquàtica'', Suite n. 3 en Sol, HWV 350. Jean-Marie Leclair: ''Air'', ''Gavota'' i ''Última tempesta''.

Collegium Marianum.

Dir.: Jana Semerádová.

Enregistrat per la Ràdio de l'Oest d'Alemanya (WDR) el dissabte 13 de novembre del 2021.

Centre Cultural. Herne (Alemanya).

Concert d'intercanvi.

(71 min)

 

Dimecres 22 de març del 2023

A les 11.00, Els concerts

JORNADES DE MÚSICA ANTIGA DE HERNE 2021

Jean-Féry Rebel: ''Les Éléments''. Louis-Nicolas Clérambault: ''La muse de l'opéra, ou les caractères lyriques'', cantata per a soprano i conjunt instrumental. François Couperin: Concert n. 8 ''Dans le goût théâtral'', del recull ''Les gouts réunis''. Jean-Féry Rebel: ''Les caractères de la danse''. Louis-Nicolas Clérambault: ''Le soleil, vainqueur des nuages'', cantata per a soprano i conjunt instrumental.

Deborah Cachet, soprano.

Il Gardellino.

Dir.: Korneel Bernolet.

Enregistrat per la Ràdio de l'Oest d'Alemanya (WDR) el divendres 12 de novembre del 2021.

Centre Cultural. Herne (alemanya).

Concert d'intercanvi.

(90 min)

 

Dijous 23 de març del 2023

A les 11.00, Els concerts

"MÚSICA I NATURA, NATURA I MÚSICA" - FESTES D'ESTIU DE MÚSICA ANTIGA DE PRAGA 2022

"Los caminos del agua": música barroca alemanya i sud-americana

Gabriel Bataille: "El baxel está en la playa". Anònim: "La Ramírez" i "La Petenera", melodies tradicionals mexicanes. Georg Philipp Telemann: Trio sonata en re m, TWV 42:G3. Johann Sebastian Bach: "An Wasserflüssen Babylon", coral per a orgue, BWV 653. Anònim: Concert per a flauta, coda i baix continu "Pastoreta Ychepe Flauta". Anònim: Tres peces del Còdex Martínez Compañón. Johann Christoph Graupner: "Dass grosse Element, das wasse der Natur". Georg Philipp Telemann: Fragments de l'Obertura-Suite, TWV 55:C3. Anònim: "La Candela" (arranjament de Néstor Fabián). Anònim: Tres peces anònimes del Còdex Trujillo. Anònim: "El amor y la locura", melodia tradicional mexicana.

Los Temperamentos.

Swantje Tams Freier, soprano.

Felipe Maximiliano Egaña Labrín, traverso. Marina Kakuno i Alice Vaz, violí barroc. Nadine Remmer, clavecí

Néstor Fabián Cortés, violoncel barroc i direcció.

Enregistrat per la Ràdio Txeca el dilluns 1 d'agost del 2022.

Castell de Troia. Praga.

Concert d'intercanvi.

(81 min)

 

Divendres 24 de març del 2023

A les 11.00, Els concerts

TEMPORADA DE L'ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE MONTECARLO, 2017-2018

Heitor Villa-Lobos: ''Amazones'', ballet i poema simfònic. Alberto Ginastera: Concert per a arpa i orquestra, op. 25. Manuel de Falla: ''Dansa espanyola'' n. 1 de l'òpera ''La vida breve'' (arranjament per a arpa). Aaron Copland: ''Appalachian Spring'' (Primavera als Apalatxes). Ferde Grofé: ''Mississippi suite''.

Xavier de Maistre, arpa.

Orquestra Filharmònica de Montecarlo.

Dir.: Kazuki Yamada.

Enregistrat per la Unió Europea de Radiodifusió el divendres 15 de juny del 2018.

Auditori Rainier III. Mònaco.

Concert d'intercanvi.

(83 min)

Anar al contingut