"Sala de concerts" audiovisuals de Catalunya Música
"Sala de concerts" audiovisuals de Catalunya Música
ESTRENA

Catalunya Música obre la "Sala de concerts" audiovisuals

Catalunya Música inaugura la nova "Sala de concerts" a la plataforma digital 3Cat, en la qual per primera vegada ofereix enregistraments de concerts audiovisuals de petit format, enregistrats i realitzats per Catalunya Música en diferents espais del territori

La "Sala de concerts" de Catalunya Música al 3Cat obre les portes amb l'objectiu de contribuir a la difusió de les manifestacions musicals que es fan arreu del país en format audiovisual, inèdit fins ara a l'emissora.

En aquest primer lliurament, la "Sala de concerts" de Catalunya Música presenta un total de sis propostes musicals molt diverses i interessants que s'anirà ampliant periòdicament amb nous concerts. Els quatre primers formen part del Projecte Mompou, una iniciativa de L'Atlàntida de Vic per reivindicar la figura d'un dels compositors catalans més importants de la història, Federic Mompou. Aquest projecte, que es feia com a tancament de l'any Mompou, amb motiu del 130è aniversari del seu naixement i dins dels actes del 180è aniversari de l'Escola de Música de Vic, presentava per primera vegada la integral de l'obra per a piano del compositor català, amb quatre dels pianistes més importants del nostre país: Josep Maria Colom, Adolf Pla, Alba Ventura i Emili Brugalla. Quatre concerts que es van fer entre el 19 i el 27 de gener del 2024, a la Sala Joaquim Maideu de L'Atlàntida de Vic.

La següent proposta forma part del festival Ciutat de Clàssica, un festival gratuït i obert a la ciutadania que ofereix concerts protagonitzats per joves talents locals en un seguit d'espais poc habituals de Barcelona com museus, galeries d'art, llibreries, centres cívics de barri o edificis tan emblemàtics com el Mirador Torre Glòries. Aquest espai va ser l'escenari del concert de l'Arete Quartet, un quartet de corda format per quatre joves músics coreans, que en aquesta ocasió van interpretar música de Felix Mendelssohn, Leos Janácek i Franz Joseph Haydn.

Per tancar aquest primer lliurament, un concert del cicle Trànsits, organitzat per L'Auditori de Barcelona i el Museu de la Música que, amb les seves propostes, posa l'accent en la diversitat cultural i els ritus religiosos de diverses comunitats de Barcelona. El concert porta per títol "Beleganjur: Música i ritus funeraris a Indonèsia". Un dels elements musicals més característics d'Indonèsia és el gamelan, un conjunt instrumental format principalment per instruments de percussió, sobretot metàl·lics. El Museu de la Música compta amb un gamelan balinès. Amb aquest instrument el grup Gamelan Barasvara ha preparat, juntament amb els especialistes Kendra Stepputat i Anak Agung Bagus Gede Krishna Putra Sutedja, un repertori basat en les tradicions del gamelan Beleganjur, un conjunt processional associat, entre d'altres, a les cerimònies de cremació, de purificació de l'ànima i de preparació per a la reencarnació dels difunts.

 

CONCERT N.1: Obra integral per a piano de Frederic Mompou I - Josep Colom

TEMPORADA TEATRE AUDITORI L'ATLÀNTIDA DE VIC, 2023-2024

"PROJECTE MOMPOU"

Frederic Mompou: ''Tres variacions'' per a piano, ''Diàlegs'' per a piano, Preludis per a piano (selecció), ''Cançons i danses'' per a piano (selecció), ''Música callada'', cicle per a piano (Llibre I), ''Angèlic'', 1r mov. del 1r quadern del cicle per a piano ''Música callada'', ''Placide'', 3r mov. del 1r quadern del cicle per a piano ''Música callada''.

Josep Colom, piano.

Enregistrat per Catalunya Música

Sala Joaquim Maideu, L'Atlàntida. Vic.

 

CONCERT N. 2: Obra integral per a piano de Frederic Mompou II – Adolf Pla

TEMPORADA TEATRE AUDITORI L'ATLÀNTIDA DE VIC, 2023-2024

"PROJECTE MOMPOU"

Frederic Mompou: ''Suburbis'' per a piano, ''Escenes d'infants'', suite per a piano, ''Charmes'' per a piano, Preludis per a piano (selecció), ''Cançons i danses'' per a piano (selecció), ''Música callada'', cicle per a piano (Llibre II), ''Preludi XII'' de ''Preludis'' per a piano.

Adolf Pla, piano.

Enregistrat per Catalunya Música.

Sala Joaquim Maideu, L'Atlàntida. Vic.

 

CONCERT N. 3: Obra integral per a piano de Frederic Mompou III – Alba Ventura

TEMPORADA TEATRE AUDITORI L'ATLÀNTIDA DE VIC, 2023-2024

"PROJECTE MOMPOU"

Frederic Mompou: Preludis, Música callada. Llibre III, Variacions sobre un tema de Chopin, Cançons i danses, Preludi n. 5.

Alba Ventura, piano.

Enregistrat per Catalunya Música.

Sala Joaquim Maideu, L'Atlàntida. Vic.

 

CONCERT N. 4: Obra integral per a piano de Frederic Mompou IV – Emili Brugalla

TEMPORADA TEATRE AUDITORI L'ATLÀNTIDA DE VIC, 2023-2024

"PROJECTE MOMPOU"

Frederic Mompou: ''Impressions íntimes'', cicle per a piano, op. 1, ''Cants màgics'', ''Festes llunyanes'', ''Paisatges'', cicle per a piano, ''Cançons i danses'', ''Música callada'', Llibre IV del cicle per a piano, Preludi (pòstum), ''XXVII. Lento molto'' del cicle ''Musica Callada. Llibre IV ''.

Emili Brugalla, piano.

Enregistrat per Catalunya Música.

Sala Joaquim Maideu, L'Atlàntida. Vic.

 

CONCERT N. 5: Arete Quartet

FESTIVAL "CIUTAT DE CLÀSSICA" 2023

Felix Mendelssohn: Quartet de corda n. 2 en la m, op. 13

Leos Janácek: Quartet de corda n. 1 "Sonata a Kreutzer"

Franz Joseph Haydn: "Largo" de "Les set darreres paraules de Crist a la Creu"

Arete Quartet

Chae-Ann Jeon, violí. Dong-Hwi Kim, violí. Yoon-sun Jang, viola. Seong-hyeon Park, violoncel.

Enregistrat per Catalunya Música.

Mirador Torre Glòries, Barcelona.

 

CONCERT N. 6: Beleganjur: música i ritus funeraris a Indonèsia

CICLE TRÀNSITS – L'AUDITORI 2022

"Beleganjur": música i ritus funeraris a Indonèsia:

"Gong'n'Bass"

"Renjana"

"Siang Hari"

"Puspa Barna"

"Narasimha"

Gamelan Barasvara

Lluís Solsona, direcció musical.

Kendra Stepputat, codirecció.

A. A. B. G. Krishna Putra Sutedja, codirecció.

Enregistrat per Catalunya Música.

Sala Alícia de Larrocha, L'Auditori. Barcelona.

Anar al contingut