Albert Galceran
Albert Galceran
Dissabte 10 de setembre, a les 18.30

Catalunya Música estrena la sèrie documental "Històries del Liceu"

Aquest dissabte, 10 de setembre, a les 18.30, Catalunya Música estrena la sèrie documental "Històries del Liceu", una coproducció de Catalunya Música i el Gran Teatre del Liceu per commemorar els 175 anys d'història del teatre d'òpera de Barcelona

Catalunya Música i el Gran Teatre del Liceu coprodueixen la sèrie documental Històries del Liceu per celebrar una efemèride important: el 175è aniversari del coliseu de la Rambla. El programa, que s'emetrà els dissabtes a la tarda, de les 18.30 a les 19.00, està dirigit i presentat pel periodista musical Albert Galceran, amb els guions i la veu experta del professor, crític musical, doctor en Història de l'Art i col·laborador de l'emissora, Jaume Radigales.

Al llarg dels 16 capítols de què consta la sèrie descobrirem la gran quantitat de persones que han fet possible una vida tan llarga del teatre d'òpera de Barcelona. Coneixerem els antecedents del Liceu, així com la seva resiliència, la seva relació amb el Conservatori, amb la dansa, amb el públic i com funciona internament. A més, sentirem les veus històriques que hi han actuat, recordarem les estrenes sonades i polèmiques que s'hi han fet, l'òpera catalana que s'hi ha representat, amb una especial atenció per les formacions musicals estables del teatre, entre molts altres temes i curiositats que, de mica en mica, s'aniran desvelant.

El programa repassarà les fites més destacades de la trajectòria vital del Gran Teatre del Liceu mitjançant desenes de testimonis, grans coneixedors de la seva història i alguns dels seus principals protagonistes. Entre les moltes veus que trobarem en aquesta sèrie documental i que ens explicaran la seva relació amb el Liceu, podrem sentir el tenor Josep Carreras, l'historiador Enric Calpena, l'exalcalde de Barcelona Narcís Serra, l'apuntador Jaume Tribó, l'historiador Lluís Permanyer, la soprano Marta Mathéu, la compositora Raquel García-Tomás, el director del Liceu durant l'incendi Josep Caminal, el compositor Benet Casablancas, la soprano Serena Sáenz, el director artístic del Gran Teatre del Liceu Víctor García de Gomar i el director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, entre molts d'altres. Segons Albert Galceran,

"És una ocasió perfecta per conèixer molts aspectes de la història del Liceu que ens són desconeguts però que han estat essencials per configurar el Liceu del present i del futur."

El primer capítol d'"Històries del Liceu", que s'emetrà aquest dissabte, 10 de setembre, a Catalunya Música, estarà dedicat a les grans veus catalanes de l'òpera lligades a la història del coliseu de la Rambla: Josep Carreras, Montserrat Caballé, Jaume Aragall i  Victòria dels Àngels, entre d'altres.

Anar al contingut