Dissabte 2 de febrer, a les 19.00

"Carmen" des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 2 de febrer, a les set del vespre, Catalunya Música retransmetrà en directe l'òpera "Carmen" de Georges Bizet, amb un repartiment encapçalat per la mezzosoprano francesa Clémentine Margaine i el seu compatriota, el tenor Roberto Alagna, entre altres, amb el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Louis Langrée. Es tracta de l'exitosa i impactant producció del director anglès Richard Eyre -una de les favorites del públic novaiorquès-, ambientada a Sevilla durant la Guerra Civil Espanyola. Els comentaris de la retransmissió els farà Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

La mezzosoprano francesa Clémentine Margaine torna al Metropolitan de Nova York per interpretar el mateix paper amb el qual va debutar l'any 2017, la "Carmen", de Bizet. Coneguda per les seves recents interpretacions d'aquest rol en alguns dels teatres d'òpera més importants del moment: l'Òpera Alemanya de Berlín, l'Òpera de Washington i el Teatre San Carlo de Nàpols, entre d'altres, Margaine compartirà protagonisme amb el seu compatriota, el tenor Roberto Alagna, que encarnarà el paper de Don José. La soprano polonesa Aleksandra Kurzak donarà vida al personatge de Micaëla, i el baix-baríton rus Alexander Vinogradov interpretarà el rol d'Escamillo.

"Carmen" és l'obra més coneguda de Georges Bizet, compositor francès del segle XIX. Ambientada originalment a Sevilla cap al 1820, Bizet ens presenta la tràgica història d'amor i gelosia entre la cigarrera Carmen i el sergent Don José, que en un primer moment va escandalitzar el públic parisenc. El dia de la seva estrena a l'Òpera Còmica de París el 1875, tres mesos més tard de la mort de Bizet, "Carmen" no va ser entesa pel públic i l'òpera va ser acusada d'immoral, obscena i mancada de sentit teatral i melòdic. Però el cert és que Bizet va revelar-hi tota la seva genialitat dramàtica, la invenció musical hi és contínua i per això està considerada la seva obra mestra i és de les òperes més interpretades a nivell internacional.

Dividida en quatre actes i amb llibret d'Henri Meilhac i Ludovic Halévy, basat en la novel·la homònima de Prosper Mérimée, "Carmen" conté algunes de les melodies més conegudes del repertori operístic, com la cèlebre havanera que canta la protagonista a l'acte primer.

Aquesta retransmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut