Catalunya Música transmetrà demà l'òpera "Andrea Chénier", d'Umberto Giordano, des del Liceu

Catalunya Música transmetrà demà, dimecres, l'òpera "Andrea Chénier", d'Umberto Giordano, des del Liceu. La transmissió començarà cinc minuts abans de les vuit del vespre, amb els comentaris de Jaume Radigales i el crític Marcel Cervelló.

Actualitzat
L'òpera "Andrea Chénier" l'interpretaran Carlos Álvarez, Deborah Voigt, Viorica Cortez, Marina Rodríguez Cusí, Enric Serra, José Cura i Vicenç Esteve Corbacho, entre d'altres. Pinchas Steinberg dirigirà el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.
El drama històric "Andrea Chénier", amb música d'Umberto Giordano i llibret de Luigi Illica, es va estrenar el 1896 a la Scala de Milà amb un èxit important. El mateix any es va representar a Nova York i molt aviat als principals teatres europeus i americans (es va estrenar al Liceu el 1898).
L'acció de l'òpera se situa a la França de la Revolució, des dels seus inicis (l'estiu de 1789) fins als últims dies del règim del Terror (juliol de 1794). Explica la tràgica història d'amor entre el poeta revolucionari Andrea Chénier i la dolça Maddalena, filla dels comtes de Coigny.
Anar al contingut