Thomas Guggeis i Daniel Barenboim (Festival Primavera de Praga)
DIJOUS, A LES 20.00

Catalunya Música transmet en directe el concert inaugural de la 77a edició del Festival Primavera de Praga

Demà dijous, 12 de maig, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe el concert inaugural de la 77a edició del Festival Primavera de Praga, des de l'Auditori Smetana de la Casa Municipal de la capital txeca. Daniel Barenboim, que inicialment havia de dirigir el concert, ha hagut de cancel·lar la gira amb l'Orquestra West-Eastern Divan (WEDO) per malaltia. L'alemany Thomas Guggeis el substituirà en la interpretació del cicle de poemes simfònics "La meva pàtria" de Bedrich Smetana. Els comentaris de la transmissió els farà Eulàlia Benito.

Actualitzat

El director alemany Thomas Guggeis, de 29 anys, actual director musical de l'Òpera de Berlín i que a partir del 2023 serà director musical de l'Òpera de Frankfurt, ha substituït Daniel Barenboim en la gira que està fent l'Orquestra West-Eastern Divan per diferents ciutats europees, que va començar el 5 de maig a la Philharmonie de París i que culminarà aquest dijous 12 de maig amb la inauguració del prestigiós Festival Primavera de Praga. 

Durant el mes d'abril Daniel Barenboim va ser diagnosticat d'una malaltia vascular inflamatòria que el va obligar a ser hospitalitzat. Per prescripció mèdica el pianista i director argentí ha hagut de cancel·lar la seva participació en la gira europea de la WEDO que suposa el retorn de la formació a l'activitat internacional de concerts. 

Barenboim, en un comunicat de premsa, va lamentar haver-se de retirar de la gira i va agrair a Guggeis que acceptés substituir-lo. Segons Barenboim, el cèlebre cicle de poemes simfònics de Bedrich Smetana, l'obra central del programa de la gira, 

"és una partitura molt commovedora per a la WEDO, sobretot ara mateix". "'Má vlast' significa "la meva pàtria" i és molt significatiu i simbòlic que la nostra orquestra, que encara no té pàtria, la interpreti a Praga", ha afegit. 

Thomas Guggeis va estudiar direcció a la Hochschule für Musik und Theatre de Munic i al Conservatori Giuseppe Verdi de Milà. També és llicenciat en mecànica quàntica. Va començar la seva carrera professional com a pianista repetidor a l'Òpera Estatal de Berlín, on va ser assistent de Daniel Barenboim. El març del 2018 va substituir Christoph von Dohnányi en una nova producció de "Salomé" a la Staatsoper Unter den Linden de Berlín, on des de la temporada 2020-21 ocupa el càrrec de staatkapellmeister. Recentment ha debutat a la Staatsoper de Viena amb "Salomé", de Richard Strauss i "Die tote Stadt" (La ciutat morta), d'Erich Wolfgang Korngold, que també dirigirà a la Semperoper de Dresden, i ja ha dirigit al Metropolitan de Nova York. 

Aquest concert estarà disponible durant un mes a la web de Catalunya Música. 

#CatMúsica35anys 

Anar al contingut