DIMARTS, A LES 20.00

Catalunya Música transmet en directe el concert de l'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín

Dimarts, 8 de gener, a les 20.00, Catalunya Música oferirà en directe el concert de l'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín dirigida per Jean-Christoph Spinosi, amb obres de Biber, Xostakóvitx i Beethoven.
Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Francesca Masclans.
Jean-Christoph Spinosi (Foto: Monica Menez).
Jean-Christoph Spinosi (Foto: Monica Menez).

El prestigiós violinista i director francès Jean-Christoph Spinosi, reconegut per les seves interpretacions amb criteris històrics, es posarà al capdavant de l'Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín per conduir un programa ben eclèctic que començarà amb la "Battalia à 10" de Heinrich Ignaz Franz von Biber, on el violinista i compositor barroc va voler evocar-hi un episodi bèl·lic entre soldats, incloent-hi un bon nombre d'efectes.

A continuació s'oferirà la Simfonia de cambra en do menor op. 110a que és l'orquestració del Quartet de corda n. 8 op. 110 de Dmitri Xostakóvitx, feta pel seu amic, el director d'orquestra i intèrpret de viola rus Rudolf Barshai. El Quartet n. 8 és una de les obres més personals de Xostakóvitx, perquè el va escriure el mes de juliol del 1969, durant una visita a Dresden, que va quedar devastada pels bombardejos de la Segona Guerra Mundial. Per això Xostakóvitx el va dedicar a la memòria de les víctimes del feixisme.

Tancarà la vetllada la Simfonia n.1 op. 21 que Ludwig van Beethoven va començar a escriure l'any 1799 i que va estrenar el 2 d'abril del 1800 a Viena. La va dedicar al baró Gottfried van Swieten, que va ser un dels seus primers mecenes.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica