DIJOUS, A LES 19.05

Catalunya Música transmet el concert del pianista Jonathan Biss i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca

Dijous, 13 de desembre, a les 19.05, Catalunya Música connectarà amb el Berwaldhallen d'Estocolm per oferir en directe el concert del pianista Jonathan Biss i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per Omer Meir Wellber, amb obres de Sally Beamish, Ludwig van Beethoven i Richard Strauss.
Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Victòria Palma.
Jonathan Biss (Foto: Benjamin_Ealovega).

Jonathan Biss (Foto: Benjamin_Ealovega).

El pianista nord-americà de 36 anys Jonathan Biss és molt sol·licitat per la profunditat de les seves interpretacions. Té un repertori molt ampli, que va de les obres del classicisme a les composicions dels músics actuals. Per això l'any 2016 va demanar a la compositora Sally Beamish que li escrivís un concert per a piano i orquestra per interpretar-lo juntament amb un dels concerts per a piano de Ludwig van ​Beethoven. La compositora britànica es va posar a la feina i el resultat va ser el Concert per a piano n. 3 "City Stanzas", una obra on Beamish cita fragments del Concert per a piano n. 1 de Beethoven, però portant-los a un entorn urbà on imperen el soroll i la contaminació lumínica. Per això, Jonathan Biss interpretarà, al Berwaldhallen d'Estocolm, aquest Tercer concert per a piano de Sally Beamish, i a continuació el Concert per a piano n. 1 de Beethoven.

Tancarà la vetllada el poema simfònic "Una vida d'heroi", op. 40, de Richard Strauss, que és l'expressió musical de les experiències viscudes per aquest compositor alemany, com a home i com a artista. Es va estrenar el 3 de març del 1899, en la versió de l'Orquestra del Royal Concertgebouw d'Amsterdam, sota la direcció del mateix compositor.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica