DIMECRES, A LES 19.00

Catalunya Música transmet el concert homenatge de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera a Mariss Jansons

El dimecres 15 de gener, a les 19.00, Catalunya Música connectarà amb la Filharmonia del Centre Cultural Gasteig de Munic, per transmetre en directe el concert d'homenatge pòstum del Cor i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera al director letó MarissJansons, que va morir l'1 de desembre del 2019.
Els comentaris de la retransmissió els farà Eulàlia Benito.
Mariss Jansons (Foto: Peter Meisel).
Mariss Jansons (Foto: Peter Meisel).

"Danke, Mariss Jansons!". Amb aquest agraïment explícit en forma de concert, el Cor i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera aquest dimecres retran homenatge al cèlebre director letó Mariss Jansons, que va ser director titular d'aquestes dues prestigioses formacions bavareses els últims 16 anys i fins el dia de la seva mort. En record seu interpretaran la Simfonia núm. 2 "Resurecció", de Gustav Mahler. L'encarregat de dirigir aquest concert commemoratiu serà el distingit Zubin Mehta, amic personal de Jansons durant molts anys. Les veus solistes seran les de les alemanyes Golda Schultz, soprano, i Gerhild Romberger, contralt.

La segona simfonia de Mahler, anomenada "Resurrecció", va ser escrita entre el 1888 i 1894 i presentada públicament l'any següent i és una obra excepcional i única. Una obra gegant que va més enllà del concepte de simfonia tradicional i que té una durada que s'acosta a l'hora i mitja. Escrita per a soprano i contralt solistes, cor i una orquestra ampliada, Mahler hi tracta la idea de la vida i la mort, que es resol amb la resurrecció. Una tensió que desencalla el cor amb la frase "Moriré per viure", que respon a les eternes preguntes sobre l'existència amb una fe poderosa.

Els beneficis de la venda d'entrades d'aquest concert es donaran a la fundació "Neues Konzerthaus München", en suport al projecte d'un nou auditori a Munic que Mariss Jansons va defensar incansablement i amb gran passió durant els últims 16 anys, al servei de la vida musical de la capital bavaresa.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica