67è Concurs Internacional de Música Maria Canals (Foto d'Oliver Adell)
DIMECRES, A LES 20.00

Catalunya Música ofereix en directe la prova final de la 67a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona

Demà, dimecres 6 d'abril, a les 20.00, Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per oferir la transmissió en directe de la prova final del Concurs Internacional de Música Maria Canals, en què els tres finalistes d'aquest prestigiós certamen, amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso, interpretaran tres concerts del gran repertori simfònic per a piano i orquestra. Els comentaris de la transmissió els farà Olga Cardús i Marta Lanau.

Actualitzat

Enguany seran en total 78 pianistes de 28 nacionalitats diferents els que disputaran la 67a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Tot i que els països amb una representació més gran de participants han estat Corea, la Xina i el Japó, aquesta vegada hi participaran cinc pianistes espanyols, un de Catalunya. L'organització del certamen ha volgut donar un missatge de fraternitat mundial, de pau i de diàleg. Per això, ha insistit a comptar amb tots els pianistes seleccionats, independentment de la seva nacionalitat, malgrat que hi ha hagut algunes baixes a causa de la invasió d'Ucraïna. 

Les proves eliminatòries van començar el 26 de març i culminaran el 6 d'abril amb la gran final amb orquestra que es farà al Palau de la Música Catalana i que es podrà seguir en directe a Catalunya Música. El jurat del concurs que determinarà els guanyadors està presidit per Carlos Cebro i està format per músics de reconegut prestigi internacional, com els pianistes Enrique Bagaría, guanyador el 2006, Pascal Le Corre, segon premi l'any 1984, i la guanyadora de l'edició de 2003, la ucraïnesa Inesa Sinkevych. El jurat el completarà Anna Malikova, de Rússia, la sud- coreana Yangsook Lee, el francès Billy Eidi, la japonesa Akiko Ebi i l'israelià Albert Mamriev

Durant la prova final, cadascun dels tres finalistes escollits pels membres del jurat interpretarà un concert del gran repertori simfònic per a piano i orquestra, que competiran per endur-se els diferents premis que ofereix enguany el certamen, que consisteixen en més de 80.000 euros repartits en diferents guardons i 25 concerts remunerats a diferents sales de prestigi internacional. 

El Concurs Internacional Maria Canals el va fundar, l'any 1954, la pianista Maria Canals i el seu marit, l'escriptor, traductor i compositor Rossend Llates. Té com a objectiu afavorir la projecció de l'excel·lència musical i artística a través del suport a joves talents d'arreu del món. Des d'aleshores ha comptat amb la participació de més de 7.000 concursants de més d'un centenar de països dels cinc continents amb la col·laboració desinteressada de 180 jurats d'arreu del món. 

El Maria Canals ha facilitat el llançament professional i la consagració de molts dels més prestigiosos pianistes de les últimes dècades. Per això està considerat un certamen de referència mundial, és el degà dels concursos a Espanya, i és un dels primers del món a ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, el 1958. 

La transmissió estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

 

Anar al contingut