Lisette Oropesa, Joseph Calleja, Iréne Theorin, Ludovic Tézier i Sondra Radvanovsky (Gran Teatre del Liceu)
DIUMENGE, A LES 18.00

Catalunya Música ofereix en directe el concert de celebració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu

Diumenge, 3 d'abril, a les 18.00, Catalunya Música transmetrà en directe el concert de celebració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu, amb la participació destacada dels cantants Sondra Radvanovsky, Lisette Oropesa, Iréne Theorin, Ludovic Tézier i Joseph Calleja, entre d'altres, i l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Marco Armiliato. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau.

El Gran Teatre del Liceu està d'aniversari. Per a la celebració d'aquesta efemèride tan especial ha reunit d'algunes de les millors veus internacionals del moment, per oferir una única funció en la qual s'interpretaran fragments de les òperes que s'han representat més vegades al coliseu de la Rambla de Barcelona. 

La gala d'aniversari, que se celebrarà la vigília mateix de l'efemèride, s'ha confeccionat expressament per a l'ocasió. Reunirà algunes de les principals figures de l'òpera internacional, que alhora han regalat als liceistes i amants de l'òpera pàgines daurades dels darrers anys del Teatre, com són Sondra RadvanovskyLisette OropesaIréne TheorinLudovic TézierJoseph CallejaAiram HernándezMarta MathéuGiacomo PrestiaManel EsteveManuel Fuentes i Raúl Giménez. Al costat de l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu, i dirigits per Marco Armiliato, interpretaran l'acte segon de l'òpera "Macbeth", de Giuseppe Verdi; la tercera part fins al final de l'escena de la bogeria de "Lucia di Lammermoor", de Gaetano Donizetti, i, per acabar, el segon acte, segona escena de l'òpera "Turandot", de Giaccomo Puccini. 

La inauguració oficial del Gran Teatre del Liceu es va fer el 4 abril del 1847. Durant molts anys va ser considerat el teatre d'òpera amb més capacitat d'Europa, amb un aforament per a més de tres mil persones. La vocació inicial era la de conjugar teatre de text i òpera, d'on prové la denominació de Gran Teatre, seguint la terminologia francesa. La primera òpera que es va representar al Liceu va ser "Anna Bolena", de Gaetano Donizetti. 

La transmissió d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

 

Anar al contingut