Catalunya Música
Catalunya Música
Diumenge, a les 18.55

Catalunya Música i Catalunya Ràdio transmeten en directe el tradicional concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català, amb els comentaris d'Olga Cardús.

Diumenge, 26 de desembre, a les 18.55, Catalunya Música i Catalunya Ràdio, connectaran amb el Palau de la Música Catalana per oferir en directe el tradicional concert de Sant Esteve que tornarà a reunir tots els cors de l'Escola Coral i l'Orfeó Català.

Actualitzat

El lema del concert de Sant Esteve d'aquest any és "Celebrem que ens retrobem" i el tema principal serà la pau al món, tenint present en tot moment la frase que va dir Eleanor Roosevelt: "No n'hi ha prou amb parlar de pau. Un ha de creure-hi i treballar per aconseguir-la". Per això el concert oferirà obres que realçaran aquest missatge pacifista, com també el repertori nadalenc estrella, tant de casa nostra com d'arreu del món, a càrrec dels cors Infantil i Mitjans, el Cor Jove, el Cor de Noies de l'Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i l'Orfeó Català, amb els seus directors al capdavant.

Aquest any hi haurà, a més, l'estrena mundial de dues obres: "En les nits de desembre", de Josep Ollé i Sabaté, dedicada a Àlex Honrubia, cantaire de l'Orfeó que malauradament ens va deixar el febrer passat, i "Desembre", que el cantautor i compositor català Jordi Humet ha escrit expressament per als cors de Petits i Mitjans.

També s'estrenaran 5 nous arranjaments instrumentals, escrits per a l'ocasió, de Xavier Puig, Salvador Brotons, Albert Guinovart i Marc Timón, que ha fet un nou arranjament del seu "Magnificat", estrenat el 8 de desembre passat durant la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la basílica de la Sagrada Família. A més, al concert d'enguany també hi haurà una gran presència de dones compositores.

Altres novetats són que la periodista Lídia Heredia, directora i conductora del programa "Els matins", de TV3, presentarà el concert de Sant Esteve des de l'escenari del Palau de la Música Catalana i, també, la incorporació a l'equip del concert de la coreògrafa Anna Romaní, que ha preparat una sèrie de coreografies que tots els cors aniran oferint durant la interpretació de les peces de la vetllada. I un any més, la direcció escènica anirà a càrrec de Santi Aubert i la direcció artística, a càrrec de Simon Halsey.

La retransmissió per Catalunya Música i Catalunya Ràdio anirà a càrrec d'Olga Cardús i el concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut