Cristina Cordero - El primer Palau (Foto d'Antoni Bofill)
Cristina Cordero - El primer Palau

Catalunya Música dedica una setmana especial de concerts al cicle El Primer Palau 2021

Catalunya Música engega aquest dilluns una setmana especial de concerts dedicada a la 26a edició del cicle El Primer Palau. Durant tota la setmana, a les 11.00, Raimon Colomer presentarà tots els concerts del cicle, que es va celebrar al Palau de la Música Catalana entre el 27 de setembre i el 18 de novembre del 2021. La setmana especial culminarà el divendres 14 de gener amb el concert de cloenda del cicle, que va oferir la violista Cristina Cordero, guanyadora de l'edició del 2020

Actualitzat

Aquest dilluns 10 de gener Catalunya Música oferirà per ordre cronològic el primer concert del cicle El Primer Palau, que van oferir dos joves talents emergents: el violagambista aragonès Miguel Bonal i la violinista lituana Rolanda Ginkute. Un concert enregistrat el 27 de de setembre en què a la primera part Bonal va interpretar obres de Tobias Hume, Marin Marais, Karl Friedrich Abel i Johann Sebastian Bach. A la segona part, la violinista Rolanda Ginkute, acompanyada pel pianista Vadim Gladkov, va interpretar peces d'Enric Granados, Manuel de Falla i Henryk Wieniawski.

Dimarts 11 serà el torn de la pianista Laura Cholé i el duo de pianos format per Anton Dolgov Vikulov i Maite León Ruiz. El concert que van oferir el 4 d'octubre del 2021 proposava dues part diferenciades amb diferents combinacions davant el piano. Vuit obres de vuit compositors de tècniques pianístiques diferents interpretades per tres pianistes joves de gran talent i amb una perspectiva de futur internacional prometedora. A la primera part la pianista francesa Laura Cholé va interpretar música d'Enric Granados, Gabriel Fauré i Franz Liszt. El pianista rus Anton Dolgov Vikulov i la navarresa Maite León Ruiz, en format de duo, van interpretar un programa amb obres de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Felix Mendelssohn, György Ligeti i Nikolai Kapustin.

El concert del dimecres 12 serà el que van oferir el 14 d'octubre la soprano Sara Bañeras i el pianista Eudald Buch. Una vetllada dedicada a la veu i al piano que va obrir la jove soprano barcelonina acompanyada pel pianista José Ramón Martín, que va oferir un programa amb obres de Richard Strauss, Franz Liszt, Gustave Charpentier, Miquel Ortega i Eduard Toldrà. A la segona part el jove pianista Eudald Buch va interpretar dues obres "Preludi i fuga per a orgue en re major, BWV 532", en la versió per a piano que va fer Ferruccio Busoni, i  la "Sonata en si menor, S 178", de Franz Liszt.

Dijous 13 reviurem el quart concert d'El Primer Palau, que el 18 d'octubre del 2021 va presentar el clarinetista portuguès Sérgio Pires acompanyat pel pianista Raúl da Costa. Plegats van interpretar un repertori d'alta exigència tècnica i expressiva amb obres de Claude Debussy, Luigi Bassi i Robert Schumann. El Trio Orion, format pels hongaresos Róza Lachegyi (violí), Ágnes Furka-Márkus (violoncel) i Gergely Kovacs (piano), va presentar un programa que ens portarà fins a Rússia per descobrir dues obres primerenques de compositors que van esdevenir imprescindibles dins del repertori de la música clàssica, Serguei Rakhmàninov i Dmitri Xostakóvitx.

La setmana especial dedicada al cicle El Primer Palau culminarà el divendres 14 de gener amb l'actuació de la violista madrilenya Cristina Cordero, que va protagonitzar el concert de cloenda de l'edició d'aquest any del cicle i que es va fer el 18 de novembre del 2021. Cordero va ser la guanyadora de l'edició del 2020. El jurat va destacar "la solvència musical i interpretativa amb què va defensar un programa compromès, per la qualitat del seu so i el talent demostrat, que fan albirar una carrera amb molt de futur". Com és tradició en aquest prestigiós certamen, el guanyador de l'edició anterior posa el punt final a la següent edició, amb un concert de lluïment. Cristina Cordero, acompanyada pel pianista Juan Barahona i la violista Noemí Fúnez, va interpretar "Setze peces del ballet ‘Romeu i Julieta'", de Serguei Prokófiev, amb guió adaptat de l'obra de William Shakespeare per Cristina Cordero i Juan Barahona i amb arranjaments per a viola i piano a càrrec de Vadim Borisovsky  i David Grunes.

Fa 26 anys que la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana va impulsar el cicle El Primer Palau.El primer Palau. Durant aquests anys ha donat l'oportunitat de debutar a la prestigiosa sala de concerts modernista a un total de 300 joves músics que tot just iniciaven el difícil i competitiu camí de la carrera professional. El Primer Palau és una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per viure les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l'excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets.

catmusica.cat

facebook/catalunyamusica

twitter/catalunyamusica

instagram/Catalunyamusica

Anar al contingut