Catalunya Música culmina el 40è aniversari del Festival de Torroella
Catalunya Música culmina el 40è aniversari del Festival de Torroella

Catalunya Música culmina el 40è aniversari del Festival de Torroella de Montgrí amb tres concerts especials

El Festival de Torroella de Montgrí va commemorar els seus 40 anys amb un programa de tot un any, adaptat a les circumstàncies de la pandèmia. La celebració acaba a finals d'agost d'aquest 2021. Amb motiu d'aquesta recta final, Catalunya Música oferirà tres concerts especials enregistrats l'agost del 2020 i presentats per Montse Aguilera: Amandine Beyer dirigint el grup Gli Incogniti; el monogràfic de Beethoven dels Locum Congregatio, i un recital de piano de Joan Colom.

Actualitzat
La pandèmia de la Covid-19 va impedir l'estiu del 2020 festejar com s'havia previst els 40 anys del Festival de Torroella de Montgrí. Lluny de la resignació, el certamen va reinventar el seu programa per celebrar l'aniversari al llarg de tot un any, des del 23 de juliol del 2020 fins a finals d'agost d'aquest 2021.

Coincidint amb aquesta recta final de l'aniversari del Festival de Torroella de Montgrí, Catalunya Música oferirà tres concerts especials enregistrats l'agost del 2020 i presentats per Montse Aguilera: Amandine Beyer dirigint el grup Gli Incogniti; el monogràfic de Beethoven dels Locum Congregatio, i un recital de piano de Joan Colom.

Dilluns 26 de juliol, a les 11.00

Actuació de la violinista Amandine Beyer al capdavant de l'ensemble Gli Incogniti amb una proposta sobre el Vivaldi més teatral, "Il teatro alla moda".

Un programa que pren el títol del pamflet satíric que el 1720 publicava el compositor Benedetto Marcello i que critica la predictibilitat dels compositors. Amb el seu virtuosisme habitual, Amandine Beyer demostra com Vivaldi estava lluny de ser un compositor predictible.

Dimarts 27 de juliol

Serà el torn dels Locum Congregatio, un nou conjunt -liderat pel violinista Josep Colomé i el clarinetista Víctor de la Rosa- format per set instrumentistes, creat per retre homenatge a Beethoven en el marc de la commemoració del 250è aniversari del seu naixement. Interpretaran dues obres de joventut del compositor alemany, la Simfonia núm. 1, en un arranjament per a set instruments, i el Septimí per a vents i cordes, un dels septets més cèlebres de la història de la música clàssica.

Dimecres 28 de juliol

L'última proposta d'aquests tres concerts de Catalunya Música arriba de la mà del pianista Joan Colom interpretant dos dels cims del repertori pianístic: les sonates en si menor de Chopin i Liszt. Chopin va escriure la Sonata núm. 3 en si menor el 1844, quan la seva relació amb l'escriptora George Sand trontollava. L'obra alterna moments de to heroic amb altres de caire més líric.

La Sonata per a piano en si menor de Liszt constitueix una de les partitures més difícils de la literatura pianística; una obra fosca, estructurada en quatre moviments que s'interpreten sense pausa.

Tots aquests concerts estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut