Camille Saint-Saëns
Camille Saint-Saëns

Catalunya Música commemora el centenari de la mort de Camille Saint-Saëns

Aquest dijous, a les 20.00, el dia en què es commemorarà l'efemèride de la mort de Camille Saint-Saëns, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe des de l'Auditori de Ràdio França de París, del concert del centenari del compositor francès. Interpretaran la Simfonia núm. 3 en do m "amb orgue", op. 78 i el Rèquiem, op. 54, de Camille Saint-Saëns, amb l'organista Olivier Latry, com a solista de la simfonia, i amb les veus de Véronique Gens, Aliénor Feix, Nicholas Phan i Nicolas Testé; el Cor de Ràdio França i l'Orquestra Nacional de França, dirigits per Cristian Măcelaru

Catalunya Música fa una  programació especial aquest setmana en què es commemora el centenari de la mort del compositor francès Camille Saint-Saëns. El concert de dijous començarà amb la interpretació del Rèquiem, per a solistes, cor i orquestra, op. 54, de Camille Saint-Saëns. El va escriure a Suïssa per al seu amic Albert Libon l'any 1878, i a diferència dels de Berlioz i Verdi -que van ser escrits en estils grandiloqüents, gairebé operístics-, la composició de Saint-Saëns no perd mai de vista l'Església. És una música plena de devoció i súplica que d'alguna manera sense saber-ho és premonitòria del dolor que arribarà. En el seu retorn de Suïssa, Saint-Saëns va viure una tragèdia familiar devastadora. El seu fill petit va caure d'un quart pis a la casa familiar que tenien a París. Aquesta tragèdia encara es va fer més gran quan poques setmanes després el seu altre fill també va morir d'una malaltia.

La Tercera Simfonia de Saint-Saëns és una de les obres més interpretades del compositor francès i amb diferència la seva simfonia més cèlebre. L'orgue confereix a aquesta partitura una majestuositat gairebé ritual. Es va estrenar a Londres el 19 de maig de 1886.

Anar al contingut