Un Nadal sense Santa Claus per culpa de la covid?
Aquest any faltaran Santa Claus als centres comercials dels EUA (Associated Press)
Catalunya migdia

Escassegen els Santa Claus per culpa de la covid

Molts dels homes que representen aquest paper als Estats Units han mort o han caigut malalts pel coronavirus

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Francesc Garriga

Corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units

@fgarriga
Actualitzat
TEMA:
Nadal

A mesura que s'acosta Nadal, els Estats Units comencen a pensar com poden adaptar les habituals tradicions a les restriccions imposades per la covid. Però sobretot qui té el problema més gran és l'organització que aplega els Santa Claus, que n'han perdut més de 100 per culpa del virus.

Faltaran Pares Noel?

Al país és tota una tradició que als principals centres comercials, a partir de principis de desembre, hi hagi un Santa Claus que rebi la canalla, se l'assegui a la falda i escolti les seves peticions. I, és clar, es tracta d'una activitat que implica contacte molt directe, així que res serà com sempre.

Un Nadal sense Santa Claus per culpa de la covid?
Alguns Pares Noel tenen por que la canalla els pugui contagiar (Unsplash / Rod Long)

I el problema no és només el contacte directe. La covid ha fet estralls entre els Santa Claus americans, com ha explicat a Catalunya Ràdio Howard Graham, oficial de la IBRBS, l'organització de Santa Claus més gran del món.

"Hem perdut entre 100 i 125 Santa Claus per culpa de la covid. Penseu que som un col·lectiu que tenim entre 70 i 80 anys. Les nostres condicions són molt perilloses per la pandèmia. Jo mateix vaig estar hospitalitzat tres cops. Ara estic vacunat i ja no em fa por."

Però el cas d'en Howard no és habitual. De fet, dels 500 centres comercials que la IBRBS tenia llistats per enviar-hi el seu Santa Claus, aquest any només en seran 350. I no només per les restriccions.

"Aquest any, deixaran d'actuar probablement al voltant de 200 o 250 Santa Claus, perquè no veuen clara la vacuna o perquè tenen por que els nens els contagiïn."

Els recels d'aquests Pares Noel temporals estan justificats pel fet que tot just ara els comencen a vacunar i fins després de Nadal no tindran la pauta completa.

El desconcert infantil

L'organització IBRBS, que vol dir "International Brotherhood of Real Bearded Santas", comptava abans de la pandèmia amb 1.500 Santa Claus. Enguany ja han començat a actuar, amb totes les limitacions i reducció del nombre d'espais. Howard explica amb tendresa el que alguns nens li demanen: "Quan s'acabarà això? Quan podré tornar a jugar amb els amics? I jo els dic que tot aniré bé si treballem plegats".

Un Nadal sense Santa Claus per culpa de la covid?
Les criatures estan impacients perquè tot torni a la normalitat (Unsplash / Mike Arney)

L'esperança és que no falti aquest personatge, en un Nadal diferent, on moltes cases hauran perdut el seu Santa Claus de proximitat. Formen part d'un grup d'edat de risc que també ha patit les conseqüències de la pandèmia, però que continuarà repartint regals per mirar de mantenir l'esperit de tota la vida d'aquestes festes.

ARXIVAT A:
Nadal
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut