Tot el que necessites saber per viatjar aquest estiu
Quan hem de fer una PCR i quant costa? És vàlid un test d'antígens fet a casa? Puc viatjar amb una sola dosi? Resolem dubtes amb experts del sector
Tot el que necessites saber per viatjar aquest estiu
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Catalunya migdia

Tot el que necessites saber per viatjar aquest estiu

Quan hem de fer una PCR i quant costa? És vàlid un test d'antígens fet a casa? Puc viatjar amb una sola dosi? Resolem dubtes amb experts del sector

Actualitzat

L'estiu és a tocar i les ganes de viatjar cada cop són més palpables. La millora dels indicadors de la pandèmia i l'augment del ritme de vacunació fan que la majoria de països europeus comencin a relaxar les mesures. Tot i això, aquest estiu encara existeixen certes limitacions a l'hora de viatjar. Què hem de tenir en compte abans de preparar les vacances?

Catiana Tur, gerent de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), resol alguns dubtes al Catalunya migdia.


Si no estàs vacunat, serveix igual una PCR que un test d'antígens?

Depèn de cada país. Cada país estableix uns requisits d'entrada diferents. Alguns demanen una PCR amb 72 hores d'antelació, d'altres només un test d'antígens de 48 hores.

Els requisits es poden consultar, país per país, a la web del Ministeri d'Afers Exteriors del govern espanyol.

On s'ha de fer la PCR o el test d'antígens? Quant costen?

Les PCR o tests d'antígens no es poden fer a casa. S'han de fer en un laboratori privat. Normalment els tests d'antígens valen entre 30 i 50 euros, mentre que les PCR tenen un cost d'uns 90 - 100 euros com a mínim.

Els nens i nenes també s'han de fer PCR o test d'antígens?

A molt països demanen que els menors, a partir de 6 anys, hagin de fer-se una PCR o test d'antígens abans de viatjar. És el cas d'Alemanya, que demana un test d'antígens als menors.

El test l'hem de portat tant si marxem fora d'Espanya amb avió, com si anem amb cotxe o vaixell?

Cada país té uns criteris diferents per les entrades per aire, terra o mar. Portugal, per exemple demana PCR per volar-hi però no per entrar-hi per carretera.

I si el que volem fer és viatjar dins d'Espanya, també necessitem PCR o antígens, si no estem vacunats?

No cal. Excepte si es vol viatjar a les Canàries o a les Balears.

Turistes sortin de la terminal T4 de l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid
Turistes sortint de la terminal T4 de l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid (Europa Press/Alejandro Martínez)

En què consisteix el passaport Covid?

Serveix per moure't per Europa, i recull si estàs vacunat, si has passat la Covid o tens una PCR, però no eximeix de les mesures de cada país.

Si has passat la Covid, pots viatjar sense PCR?

Depèn de cada país. A Alemanya i Àustria, sí, però a Itàlia, no.

Una sola dosi de la vacuna ens permet viatjar sense PCR?

A les Balears i a les Canàries, sí, passats 15 dies de la primera dosi. A la resta d'Europa, no. Cal tenir la pauta completa o presentar un test negatiu.

Qui t'ha de dir quina documentació necessites per volar?

Cada usuari que viatja és responsable de saber quines restriccions hi ha al país on va. La companyia aèria no té l'obligació d'informar els passatgers, només en el cas que es tracti d'un viatge combinat.

Es necessita PCR o test d'antígens per tornar a Espanya?

Les persones vacunades no el necessiten. Les que no ho estan, sí. I cal que se'l facin en un laboratori certificat, no és vàlid portar el test i fer-se'l un mateix.

Es pot viatjar als Estats Units?

De moment hi ha prohibició de viatjar als EUA. Està previst que permetin fer-ho d'aquí poc. Amb tot, encara no hi ha data publicada, ni se sap quins requisits es demanaran.

La recomanació general és revisar, abans de marxar, els requisits de cada país a la pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors; les condicions poden anar variant en funció de l'evolució de la pandèmia.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut